Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Meerdaagse

Dag 1

Op anderhalf uur rijden van Bajawa kunt u een trekking maken naar het traditionele dorp Belahragi. Voor de trekking naar het dorp moet u een halve dag uittrekken; de wandeling heen duurt ongeveer anderhalf uur. Het is een behoorlijke klim omhoog; maar zeker de moeite waard. Het eerste stuk van de trekking gaat over een breed pad steil omhoog. Het pad is af en toe van beton maar bestaat voornamelijk uit keien en zand. Na de eerste klim loopt u een stuk door een savanneachtig gebied met mooi uitzicht, dit gedeelte is minder steil. Het laatste stuk is weer klimmen over een smaller pad. De hele weg is goed begaanbaar maar vereist wel een redelijke conditie. Na anderhalf uur komt u het schitterende dorp Belahragi binnen. De bewoners zijn zeer vriendelijk en vinden het fijn om een kopje koffie met u te drinken. U gaat dezelfde route terug naar beneden, waarbij de steile stukken weer enige moeite kosten. Voor de weg terug kunt u het beste een uur uittrekken. Aangezien er nauwelijks schaduw is langs deze route wordt aangeraden in de ochtend of namiddag te lopen.

Inclusief begeleiding door een lokale gids.

 

Na de trekking rijdt u naar uw hotel aan het verlaten strand van Mbalata. Bij Aimere kunt u stoppen bij één van de distilleerderijen van arak.

 

Informatie Mbalata:

Mbalata is een klein dorpje aan de zuidkust van Flores. Hier kunt u heerlijk tot rust komen; er komen hier nauwelijks toeristen. Er is strand en u kunt de zee in.

 

Overnachting in Mbalata.

Inclusief lokale gids, exclusief vervoer naar Bajawa

 

Dag 2

U vervolgt de reis door het meer dichtbegroeide bergland van West-Flores. Vlak voor Ruteng heeft u een prachtig uitzicht op het Rana Mese meer. Vervolgens rijdt u naar het bergplaatsje Ruteng. U bent vandaag ongeveer 3 uur onderweg. Einde arrangement.

 

Inclusief ontbijt