Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Java, Garut: Garut en de Papandayan vulkaan

Indonesie

Een reis naar een bijzonder stukje Java! Garut is mooi en landelijk gelegen. Rondom het dorp zijn veel akkers, boeren werken er vaak nog met karbouwen in plaats van tractors. Er zijn warmwaterbronnen in het dorp. Deze bronnen vinden hun oorsprong bij de Papandayan vulkaan.

 
Prachtig om hier naar toe te gaan! U maakt hier een wandeling door een soort maanlandschap. Onderweg ziet u geisers.

Excursie
Meerdaagse

3-daagse excursie naar de omgeving van Garut en vulkaan de Papandayan. De omgeving van Garut kenmerkt zich door de mooie en hooggelegen landelijke omgeving

 

Dag 1 Naar Garut

 

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Java. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Eventueel kunt u ook een gids erbij inhuren. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

Als u vanuit Bandung komt, rijdt u eerst naar het dorp Cangkuang (circa 1 uur rijden), waar vandaan u per andong (paard en wagen) een tocht kunt maken door de mooie landelijke omgeving. U vaart vervolgens naar een tempel in het meertje dat daar ligt. Daarna rijdt u naar het landelijke plaatsje Garut. De reistijd zonder bezoek aan Cangkuang is ongeveer 2 uur, met bezoek aan het meer rond de 3,5 uur.

 

Informatie Garut:

De omgeving van Garut kenmerkt zich door de mooie en hooggelegen landelijke omgeving. Het is een gebied dat uitnodigt tot wandelen. De stukjes land van de boeren zijn vrij klein, dit betekent dat tractoren er niet bruikbaar zijn. U ziet dan ook buffels aan het werk.

 

Overnachting in Garut.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 2 Garut

 

Bijzonder om te bezoeken: de vulkaan de Papandayan ten zuiden van Garut (vroeg op). Omdat het niet op de gangbare route ligt wordt deze vulkaan weinig bezocht, terwijl hij indrukwekkend is. U rijdt er in minder dan een uur naar toe. Vanaf de parkeerplaats wandelt u het gebied in. Meestal staan er wel lokale gidsen die u in zo'n 2 uur omhoog leiden. Daar wandelt u tussen het opspuitende kokendhete water door. De Gunung Papandayan vulkaan is een van de meest actieve vulkanen op West-Java. De vulkaan bestaat uit verschillende kratervlaktes, waarvan Tegal Alun het hoogst gelegen is, en een tweede kratermond genaamd Parugpug. Het is een soort maanlandschap, zeer indrukwekkend. Alles bij elkaar bent u vandaag zo rond de 5 uur onderweg.

 

Overnachting in Garut.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 3 Vertrek Garut


Na het ontbijt, einde arrangement.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur