Excursie
Hele dag

Een zeer afwisselende excursiedag. Na het ontbijt staat de auto, een soort safaribus voor u klaar.

U rijdt vanaf het resort een stukje naar beneden en slaat dan af naar Jiwika. Jiwika ligt in het centrale deel van de Baliemvallei. Bij het dorp Kurulu eindigt de mooie rit. Het dorp is een beetje op toeristen ingesteld, want de inwoners bewaren één van de vijf mummies die er in de Baliemvallei zijn. De mummie is het lichaam van een zeer belangrijke voorouder. Na zijn dood is hij in een zittende positie neergezet en gerookt. Een zwarte zittende mummie is het resultaat. De Papua-stam eert deze 250 jaar oude mummie. U kunt ‘m uitgebreid fotograferen. Daarna volgt een vrij zware klim bergopwaarts. Over een pad met onregelmatige stenen klimt u dwars door het tropisch regenwoud in circa 1 uur naar boven. U bepaalt uw eigen tempo en u stopt zo vaak u wilt, dus het is voor een ieder die goed ter been is te doen. U stijgt zo’n 300 meter. Tijdens de tocht wordt u vergezeld door Dani’s. Vrouwen, slechts gekleed in grasrokjes en mannen met een peniskoker en verentooi wijzen de weg. Onderweg verzamelen ze soms ook hout. Hun hoofddoel is echter de zoutbron. Daar aangekomen laten de Dani’s zien hoe het zout gewonnen wordt. Men maakt gebruik van de stam van een bananenboom.

 

Dan is het tijd voor de inwendige mens: er wordt een schaduwrijk plekje voor de picknicklunch gezocht. Vervolgens staat de soms steile afdaling u te wachten. Geneer u niet, pak de hand van uw Papua-begeleider en laat u zich door hem naar beneden leiden. De auto staat te wachten en u wordt een klein stukje terug gebracht. Daar maakt u in een heel ander landschap nog een wandeling van ongeveer een uur.

U loopt door akkers en ziet hoe producten groeien en verwerkt worden. Ook passeert u leuke kleine dorpjes. Kortom: genoeg momenten om prachtige foto’s te maken. Eventueel kunt u onderweg een leuk souvenirtje aanschaffen.

Aan het einde van de middag bent u terug in het resort.

 

Let op: De volgorde van het programma kan eventueel iets anders zijn, maar u ziet in ieder geval de zoutwaterbron, de mummie en u maakt een wandeling door Dani-dorpjes

 

Inclusief: lunchpakket, vervoer, gids

 

 

Aantal deelnemers

U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu 2 of 10 personen zijn.

Het is dus een privé reis, geen groepsreis. Soms doen andere gasten van het hotel dezelfde excursie als u op dezelfde dag.

Het vervoer zal dan gezamenlijk zijn, maar u heeft uw eigen gids.

Ontdek ook deze excursies
Baliemvallei: Trekking Sekan-berg
Irian Jaya

Baliemvallei: Trekking Sekan-berg

De directe omgeving van The Baliem Valley Resort zelf is ontzettend mooi. U hoeft niet elke dag met de auto...

Baliemvallei: Habema-meer
Irian Jaya

Baliemvallei: Habema-meer

Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt ter plekke bepaald of deze excursie plaats kan vinden.

Maar...

Baliemvallei: Varkensfeest
Irian Jaya

Baliemvallei: Varkensfeest

De mooiste excursie die er te maken is in de Baliemvallei is het bijwonen van een varkensfeest. De dorpelingen...

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.