Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

De mooiste excursie die er te maken is in de Baliemvallei is het bijwonen van een varkensfeest. De dorpelingen van de Dani-stam worden van tevoren ingelicht en kopen een varken. U gaat in de ochtend per busje naar het dorp waar het spektakel plaats gaat vinden. Als u uitstapt, is het eerste wat u ziet een Papua die in een paal klimt. Hij roept luid. Vanuit de begroeiing komen allemaal Papua-mannen in traditionele dracht (dus met peniskoker en verentooi) te voorschijn. Zij voeren een schijngevecht met speren op. Zeer indrukwekkend om te zien en hun woeste uitroepen te horen! Vervolgens zingen ze een lied om u te verwelkomen. Hun luide uitroepen en eenvoudige danspassen zijn geweldig om te ervaren. Daarna wordt u begeleid door hun gezang het dorp ingelokt. Daar wachten de vrouwen, ook in traditionele kleding (grasrokjes). Sommige mannen hebben hun gezicht ingesmeerd met witte, rode of zwarte kleuren. Ze dragen prachtige hoofdtooien met veren. Anderen hebben een varkenstand door hun neus. Sommige vrouwen hebben ook hun huid beschilderd. Al met al biedt het varkensfeest zeer veel fotogenieke momenten. U kunt de mensen uitgebreid en zonder problemen fotograferen. Er is zoveel te zien, dat u haast niet weet waar u kijken moet!

De mannen en vrouwen dansen tezamen en vervolgens wordt het varken gedood met pijl en boog. Er wordt een vuur gemaakt en stenen en het varken worden op het vuur gelegd. Hier wordt het vlees even aangebraden. De gloeiendhete stenen worden in een kuil gelegd. Hier bovenop komen groenten, zoete aardappelen, heel veel groen en het varken. Alles wordt goed toegedekt en men laat het vlees ongeveer een uur stoven.

In die tijd kunt u uw lunchpakket opeten en verder rondkijken in het dorp. Na een tijdje is het eten gaar. Eerst krijgen de gasten en de mannen vlees. Wat overblijft en de groenten en aardappelen zijn voor de vrouwen en kinderen.

Dit is een unieke mogelijkheid om een dag bij de Papua’s door te brengen en een goede indruk te krijgen van hun leven. Het biedt bovendien een unieke mogelijkheid tot het maken van foto’s van de mensen in hun traditionele kledij.

Dit is zondermeer onze favoriete excursie in de Baliemvallei!

 

Inclusief lunchpakket, vervoer, gids

  

Aantal deelnemers:

U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu twee of 10 personen (of meer) zijn.

Het is een privé reis, geen groepsreis. Soms doen andere gasten van het hotel dezelfde excursie als u op dezelfde dag. Het vervoer zal dan gezamenlijk zijn, maar u heeft uw eigen gids.