Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Een lange, maar zeer mooie rit door het noordwestelijk deel van de Baliemvallei staat vandaag op het programma.

U rijdt vroeg in de ochtend weg bij het resort. Eerst een uurtje naar beneden, het dal in hobbelen. Om de benen te strekken, kunt u daar nog even rondlopen op de grote “native” markt. Daarna rijdt u verder naar het westelijke deel van de Baliemvallei. Het landschap in dit deel is totaal anders dan in het oosten. Het westelijke deel wordt gedomineerd door savannes: grote grasvelden met planten en bloemen en een enkele boom. Opvallend zijn de donkere figuren van mensen in dit groen-gele landschap. Er zijn geiten en koeien. Varkens lopen los rond langs de weg en in het veld. Bij de rivier staan veelal grote acaciabomen. Omdat deze veel schaduw bieden, vormen dit plekken waar de lokale bevolking zich verzameld om te praten of om op de bus te wachten. U stopt wanneer u maar wilt en zo vaak u wilt om foto’s te maken. Geeft u dat aan, aan de gids. Sowieso is het leuk om te stoppen in de grotere dorpen Elagaima en Kimbim. De mensen uit de buurt komen hier naar toe om hun spullen te verkopen op de markt. Hier kunt u even de benen strekken en een wandelingetje maken over de markt.

 

U arriveert in de Pyramid-regio. Het is de bedoeling dat u hier de Magi-Mountain oprijdt. Maar dat hangt af van de weersomstandigheden.

Als het veel geregend heeft, kan de weg onbegaanbaar zijn. Vanaf de Magi-berg heeft u een schitterend uitzicht over de westelijke Baliemvallei. Er wordt naar een plekje gezocht om te picknicken. De Pyramid-regio is bekend vanwege de nederzetting Pyramid. Dit dorp was de eerste basis van de missionarissen in de noordelijke Baliemvallei. In de jaren ’50 vestigden zij zich hier. En nog zijn er vele missionarissen werkzaam in dit gebied. Ook ontwikkelingswerkers op allerlei gebieden werken hier. In de middag rijdt u in een rustig tempo weer terug naar het Baliem Valley Resort. De rit bedraagt al  met al 180 kilometer en dat is veel in dit gebied, gezien de slechte wegen!

 

Inclusief lunchpakket, vervoer, gids

  

Aantal deelnemers:

U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu 2 of 10 personen zijn.

Het is een privé reis, geen groepsreis. Soms doen andere gasten van het hotel dezelfde excursie als u op dezelfde dag.

Het vervoer zal dan gezamenlijk zijn, maar u heeft uw eigen gids.