Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

’s Ochtends na een goed ontbijt, rijdt u een klein stukje naar het dorp Siepkosi. Dit dorp ligt het dichtst bij The Baliem Valley Resort. Uw eenvoudige wandeling begint bij het kleurige kerkje in Siepkosi. U wandelt door de Pugima-vallei. Onderweg ziet u een grot waar de Yuanrivier ontspringt. Geniet van het mooie uitzicht. De wand van de vallei rijst hoog op. Ver naar boven liggen nog akkers van de Dani-vrouwen. De Pugima-vallei is breed en vruchtbaar en daarom wonen berg-Papua’s er graag. Het is gemakkelijk om er voedsel zoals zoete aardappels te verbouwen. Natuurlijk ziet u voortdurend de huisjes en traditionele ronde hutten van de bevolking. Aan het begin van de middag komt u aan in het dorp Wesaput, dat aan de Baliemrivier ligt. Hier wordt een leuk, schaduwrijk plekje gezocht om de picknicklunch te verorberen. De ene keer bereidt het resort een enigszins westerse lunch met sandwiches, de andere keer een Indonesische lunch met koude rijst of mie. Fruit en water zit er altijd bij.
Na de lunch bent u bijna bij het eindpunt van de wandeling, waar het busje weer op u staat te wachten. Maar er wacht nog één uitdaging: u moet over een “suspension-bridge” de rivier oversteken.
U kunt na deze wandeling nog even met het busje naar Wamena rijden, u bent er toch in de buurt. U kunt dan inkopen doen of nog een keer naar de markt om foto’s te maken.

 

Inclusief lunchpakket, vervoer, gids

  

Aantal deelnemers:

U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu twee of 10 personen (of meer) zijn.

Het is een privé reis, geen groepsreis. Soms doen andere gasten van het hotel dezelfde excursie als u op dezelfde dag. Het vervoer zal dan gezamenlijk zijn, maar u heeft uw eigen gids.