Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

In de ochtend vertrekt u met de auto naar het noordelijke deel van de Baliemvallei. U rijdt via Jiwika naar Kurulu.

Een paar kilometer voorbij Kurulu bezoekt u de Kotilola grot. De enorme grot is deels ingestort, maar eigenlijk maakt dat de grot alleen maar mooier! Nu is de ruimte namelijk overdekt met een weelderige plantengroei. Ook stalagmieten en stalactieten zijn te zien. Onderweg kunt u zo vaak stoppen als u wilt om foto’s te nemen van de natuur, de mensen, de hutten, de vergezichten of wat dan ook. Zeker uitstappen bij het marktplaatsje Uwosilomo. Hier kunt u kleurrijke plaatjes schieten van de bevolking met hun handel. Het fruit ligt prachtig opgestapeld.

 

Vanuit Uwosilomo rijdt u verder de bergen in naar de Pass-vallei. Het is een mooie rit, die u dwars door het tropische woud voert.

De gids zoekt onderweg een leuk plekje om te picknicken. Ook wordt er onderweg gestopt om een wandeling te maken door de mooie omgeving. In overleg met uw gids bepaalt u de lengte van de wandeling. Vanaf de Pass vallei heeft u een mooi uitzicht het dal in. Op de weg terug stopt u in Meagaima. U loopt in circa 30 minuten over smalle paadjes naar een kleine Dani-nederzetting aan de Baliemrivier. Hier bevindt zich één van de vijf  mummies die er in de Baliemvallei zijn. Het is het gemummificeerde lichaam van een voorvader, een zeer belangrijk stamhoofd. De mummie wordt bewaard van generatie op generatie als een soort verering van de voorouders en als voorbeeld voor de jeugd.

Rond een uur of 4 in de middag bent u weer terug in het resort. Er staat thee of koffie met een lekkernij zoals gebakken banaan of gebakken zoete aardappel op u te wachten. Wederom een excursiedag boordevol indrukken.

  

Inclusief lunchpakket, vervoer, gids

 

 

Aantal deelnemers:

U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu twee of 10 personen zijn.

Het is dus een privé reis, geen groepsreis. Soms doen andere gasten van het hotel dezelfde excursie als u op dezelfde dag.

Het vervoer zal dan gezamenlijk zijn, maar u heeft uw eigen gids.