Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

U wordt opgehaald door uw auto met chauffeur. U rijdt naar de belangrijkste stad in de Baliemvallei: Wamena. De rit duurt ongeveer een uur. Het eerste deel van de rit gaat over een zeer hobbelige weg. Veel lokale inwoners lopen aan de kant van de weg. Ze zijn met hun waren op weg naar de markt en velen zullen vrolijk zwaaien. De grote native markt bevindt zich net voor de stad. Elke dag weer verzamelen honderden leden van de Dani-stam zich hier om hun agrarische producten of hout te verkopen. Er is veel groente en fruit, levende konijnen, kippen en varkens, betelnoot, maar er zijn ook traditionele kunstvoorwerpen zoals stenen bijlen, de prachtige netten van gras die de vrouwen als draagtas gebruiken en pijl en boog. Het vormt een kleurrijk geheel en u kunt prachtige foto’s nemen. Let eens op hoeveel verschillende haardrachten de mensen hebben: soms rasta, soms krulletjes, de raarste staartjes… En heel bijzonder is het ook om te zien hoe de mensen hun varkens koesteren. Het varken is het belangrijkste dier voor de Papua’s. Dat is van oudsher zo gegroeid. Ze leven vaak met de varkens in één huis.

 

Uw dagtocht wordt vervolgd op de lokale markt aan de andere kant van de stad. Hier geen kunstnijverheid, maar groente en fruit, dat verkocht wordt door de mensen uit het zuiden van de Baliemvallei. Wederom goed voor kleurrijke foto’s. U verlaat de stad en rijdt naar de waterkrachtcentrale aan de Wamena-rivier. De natuur is prachtig, hoge tropische bomen, weelderige planten en varens sieren de kant van de weg. Er wordt een leuk plekje gezocht voor de picknicklunch. In de middag rijdt u verder langs de af en toe woest kolkende Baliemrivier richting het dorp Wesaput. U loopt via een wiebelige brug naar de overkant, dit is zeker de moeite waard! Pittoreske Dani-dorpjes met ronde hutten met grasdaken staan aan de andere kant van de rivier. De Dani-dorpjes zijn omgeven door een heg en u moet via een soort opstapje op het erf klauteren. De hutten hebben twee ingangen: één voor de mensen en één voor de varkens. Van buiten ogen de hutten klein, maar van binnen valt het mee. Hopelijk heeft u het geluk dat u ergens binnen kunt kijken. De hutten hebben twee “verdiepingen”. Beneden brandt het vuur en hier zit men. “Boven” slaapt men. Er zijn diverse vrouwenhutten, een kookhut en een mannenhut. Hier mogen de vrouwen niet naar binnen.

De kinderen slapen bij de vrouwen. Als een jongen ongeveer 12 jaar oud is, volgt een inwijdingsfeest en gaat hij ook bij de mannen slapen.

U wandelt een beetje rond door dit gebied en daarna rijdt u terug naar Wamena.

U kunt hier nog wat inkopen doen, daarna gaat u terug naar het Baliem Valley Resort.

Let op: de volgorde van het programma kan eventueel iets anders zijn, maar u ziet in ieder geval diverse markten en Dani-dorpjes.

 

Inclusief lunchpakket, vervoer, gids

  

Aantal deelnemers

U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu 2 of 10 personen zijn.

Het is een privé reis, geen groepsreis. Soms doen andere gasten van het hotel dezelfde excursie als u op dezelfde dag.

Het vervoer zal dan gezamenlijk zijn, maar u heeft uw eigen gids.