Excursie
Meerdaagse

Weg van de gebaande paden.Het kan zeker nog in het drukke West-Java. Vanuit de miljoenstad Bogor rijdt u zuidwaarts. In dit gebied wordt veel thee en rijst verbouwd. U bezoekt de bossen van het Halimun National Park en met een beetje geluk spot u tijdens een hike hier gibbons!

 

  • Bogor- Halimun
  • Halimun- Bogor
     

Dag 1: Bogor- Halimun National Park
Uw gids voor Halimun komt kennismaken. Vanaf Bogor is het een heel stuk rijden naar Halimun. Reken op minimaal 5 uur. Het eerste stuk van de route voert over een “gewone” geasfalteerde weg. U passeert veel dorpjes. Hoe verder u van de miljoenenstad Bogor vandaan komt, des te groener het wordt. Het blijft wel redelijk druk, omdat de weg eigenlijk te krap is voor het huidige verkeersaanbod. Maar geniet van alles wat er om u heen gebeurd. Bij Parungkuda slaat u af. Hier wordt de weg een stuk slechter, echt hobbelen. Maar het landschap wordt steeds mooier. U ziet hier talloze rijstterrassen. De omgeving is echt landelijk. In de middag komt u aan het Cikaniki Research Station dat midden in het bos, in het Nationale Park Halimun ligt. Hier leven de rangers, maar het wordt ook gebruikt als guesthouse. Houdt u er rekening mee dat het zeer eenvoudig is en zelfs vies kan zijn! Neem eigen handdoeken, een lakenzak en toiletpapier mee. Er is niets beter in de wijde omtrek. Uw chauffeur bereidt het eten voor u.

 

Inclusief transport, zeer eenvoudige overnachting in Cikaniki, lunch, diner, koffie, thee en mineraalwater, entry permit Nationaal Park, ranger fee, gids

 

Overnachting in Halimun National Park

 

Dag 2: Halimun National Park- Bogor
Vroeg op en uw chauffeur maakt een ontbijtje. Dat vormt een goede basis voor de tracking die u gaat maken door het Nationale Park. U loopt van Cikaniki naar een bergtop en naar Citalahab. Flink klimmen dus! De hike naar boven duurt circa 2 uur. Onderweg heeft u kans om Javaanse gibbons te zien, evenals vogels, grijsstaartapen, makaken en andere dieren. Halimun wordt omschreven als het Nationale Park waar de panter leeft. Maar deze is zo bijzonder, dat er bijna geen kans is er één te zien. Bij Citalahab aangekomen kunt u genieten van een prachtig uitzicht. Er is ook een dorp hier, u bevindt zich aan de rand van het Nationale Park. De lokale bevolking leeft van het verbouwen van thee. U ziet dus niet alleen de bossen van het Nationale Park, maar dit uitzicht wordt afgewisseld met theeplantages. Even lekker bijkomen en vervolgens aanvaardt u de afdaling terug naar Cikaniki. Dit deel van de hike duurt ongeveer 1 uur. Als u geen zin of tijd meer heeft om te lopen, dan kan de chauffeur u ook op komen halen in Citalahab. Bij terugkomst een vroege lunch. Vervolgens wandelt u in ongeveer 20 minuten naar de waterval van Cimacan. Neem hier uitgebreid foto’s. De weg terug naar Cikaniki is ook weer ongeveer 20 minuten. Na al deze beweging is het weer tijd om plaats te nemen in de auto. Een lange tocht van ongeveer 5 uur terug naar Bogor volgt.

 

Inclusief transport, ontbijt, lunch, diner, koffie, thee en mineraalwater, entry permit Nationaal Park, ranger fee, gids

 

U kunt deze 2-daagse excursie starten vanuit Bogor of Nagrak.

Ontdek ook deze excursies
Malang: Fietstocht
Java

Malang: Fietstocht

Malang is een drukke stad, maar er zijn veel rustige, lommerrijke achterafstraatjes en kleine straatjes waar...

Blitar: Fietstocht
Java

Blitar: Fietstocht

U maakt vandaag een fietstocht door de omgeving.

De hele dag heeft u de beschikking over een fiets en u wordt...

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen