Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

Vroeg op voor uw rit naar het Kajang dorp. Hier woont een inheemse stam. Ze leven erg simpel, lopen op blote voeten en gebruiken geen elektra. U komt langs lokale dorpjes en rijstvelden. Na ongeveer een uur slaat u rechtsaf en rijdt u door een straat met de lokale Kajang huizen. Dit wordt ook wel ‘outside Kajang’ genoemd. Deze mensen behoren tot de Kajang stam maar leven buiten het authentieke gedeelte. In het buitengebied ziet u dat ze kleurrijke kleding dragen. De Kajang stam gaat in de oude dorpjes geheel gekleed in het zwart. Op een gegeven moment komt u aan bij de grens met het oude gedeelte. Daar maakt u kennis met uw gids. Vrouwen krijgen een zwarte sarong om. U rijdt een stukje verder naar het Kajang dorp dat u gaat bezoeken. Een wandeling op blote voeten langs Kajang huizen. Een echte belevenis! U loopt over kleine keitjes. Deze kunnen wat scherp aanvoelen, goed uitkijken! We raden aan om vooral de grotere stenen te kiezen. Op sommige plekken is het ook mogelijk om naast het stenen pad te lopen. Zo krijgen uw voeten wat rust. U loopt ongeveer 3 kilometer in totaal. Zoals de Indonesiërs zeggen ‘pelan pelan’, rustig aan! Neem ook de tijd om de omgeving te bekijken. De gids legt u alles uit over de Kajang stam. Als het mogelijk is gaat u op bezoek bij het hoofd van stam. Deze is benoemd tot ‘Amatoa’, een geestelijke leider die door de stam wordt verkozen. Een bijzondere ervaring. U neemt een kijkje in zijn huis. Als de stam iets wil veranderen, bijvoorbeeld een boom kappen, dan wordt het altijd met het stamhoofd besproken. U loopt door een prachtige omgeving met huizen en een waterbron waar de lokale bevolking in baad.

 

Deze excursie duurt ongeveer 3 uur en doet u op blote voeten. De stenen kunnen scherp zijn. U dient zwart gekleed te gaan. Fotograferen is in principe niet toegestaan, maar de gids geeft aan wanneer dit eventueel wel kan.

 

Na het indrukwekkende Kajang bezocht te hebben rijdt u in ongeveer 5 uur naar Sengkang. Onderweg kunt u stoppen bij rubberplantages en fish farms.

 

Inclusief: Engelssprekende gids