Bouwsteen Tangkahan en Bukit Lawang

Een bezoek aan Sumatra is niet compleet zonder een bezoek aan de jungle. Een reis vol actie en ontmoetingen met de junglebewoners. Bekijk vanuit de autoband de jungle van Tangkahan en neem een douche onder de waterval. Ziet u de aapjes langs de kant? Om de jungle-ervaring compleet te maken gaat u met een gids op zoek naar orang-oetans in het Gunung Leuser National Park. 

Tuben en picknicken
Verblijf in de jungle
Spot de orang-oetan
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.

Reis van dag tot dag: Tangkahan en Bukit Lawang

Dag 1  Medan

Dag 2  Tangkahan

Dag 3  Tangkahan

 

Dag 4  Bukit Lawang

Dag 5  Bukit Lawang

Dag 6  Vertrek Bukit Lawang  

100% maat werk

Dag 1 Medan

Sumatra- Onderweg Medan - Bukit Lawang Sumatra-Medan-Mesjid Raya Moskee_1

Bij aankomst op het prachtige Sumatra wordt u opgehaald en van de luchthaven naar uw hotel in Medan gebracht.

 

In het oude centrum van Medan staan nog veel koloniale gebouwen. Een aanrader is een bezoek aan de Tjon A Fie Mansion. Dit prachtige koloniale gebouw was van een Chinese zakenman en is nu een museum. De inrichting is een combinatie van Chinese, Maleisische en westerse stijlen. In een buitenwijk van Medan staat een bijzondere kerk; deze katholieke kerk ziet eruit als een Indiase hindoetempel.

 

Overnachting in Medan.

Inclusief transfer

Dag 2 Medan - Tangkahan

Langs oliepalm- en rubberplantages en langs vele eenvoudige dorpjes waarvan de bewoners nog nauwelijks gewend zijn aan toeristen reist u naar Tangkahan. Een fascinerend junglegebied, puur en ongerept. U bent hier echt heel ver van de bewoonde wereld. Het verblijf is eenvoudig, maar wat verwacht u midden in het oerwoud? Geniet van de rust en alle junglegeluiden om u heen. In dit deel van het Gunung Leuser Nationaal Park leven vele apensoorten. De kans dat u hier orang-oetans ziet is heel klein, maar er leven ook gibbons, Thomas Leaf Monkeys en makaken. 

 

Overnachting in Tangkahan.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 3 Tangkahan

Tuben en picknicken

Indonesie-Sumatra-Tangkahan-waterval_1_438358 Sumatra-Tangkahan-hangbrug naar de accomodatie Sumatra-Tangkahan-Tuben-Rivier_1_392241

Een leuke manier om van de mooie natuur te genieten is vanaf de rivier. In een autobinnenband drijft u stroomafwaarts richting de Buleh-waterval. De stroming is niet heel sterk, maar een setje droge kleding is geen overbodige luxe. Bij de waterval wordt een picknicklunch georganiseerd. Geniet tijdens het eten van de groene omgeving en de junglegeluiden om u heen. En neem ook zeker een verkoelende douche onder de waterval.

 

Overnachting in Tangkahan.

Inclusief ontbijt, tuben met lokale gids, picknicklunch en entreegelden

Tangkahan: Trekkings
Sumatra

Tangkahan: Trekkings

De jungle rondom Tangkahan is weelderig. U ziet hier waarschijnlijk geen wilde dieren, maar de flora is...

Dag 4 Tangkahan - Bukit Lawang

Uw minivan wordt ingruild voor een 4-WD. Uw chauffeur brengt u door een landelijk gebied naar het orang-oetanreservaat Bukit Lawang bij Bohorok. 

 

Informatie Bukit Lawang:

Bukit Lawang ligt aan de Bohorok-rivier in het Gunung Leuser National Park. Een spectaculair junglegebied en één van de weinige plekken in Azië waar u orang-oetans in het wild kunt spotten. Voorheen was hier een rehabilitatiecentrum; de apen, die uit hun gevangenschap bevrijd zijn, werden hier voorbereid op een zelfstandig leven in de jungle. Maakt u vanmiddag of morgenochtend een trekking door de jungle. U dient hiervoor goed ter been te zijn; het pad door het regenwoud is soms steil en glibberig. Er is ook een gemakkelijkere eco-trail, in ongeveer twee uur loopt u langs vele soorten fruitbomen, rubberbomen en palmen.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 5 Bukit Lawang

Spot orang-oetans tijdens de jungletrekking

Indonesie-Sumatra-orang-oetan-5

Het verblijf aan Bukit Lawang is niet compleet zonder een ontmoeting met de orang-oetans. Een lokale gids neemt u mee de jungle in en maakt de weg vrij door de dichte begroeiing van het tropische regenwoud. Het pas is soms steil en glibberig, dus u dient goed ter been te zijn en een redelijke conditie en stevige schoenen zijn ook geen overbodige luxe. Maar de beloning is groot als u na een pittige wandeling een orang-oetan (of misschien wel meer) tussen de boomtoppen ziet slingeren.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt, trekking met lokale gids en entreegelden

Bukit Lawang: Fietstocht
Sumatra

Bukit Lawang: Fietstocht

Heeft u zich altijd al afgevraagd hoe gember, kruidnagels of kardemom groeit? Of wilt u wel eens zien hoe tofu...

Dag 6 Bukit Lawang - Medan

Terug naar de bewoonde wereld; Medan. U kunt vanuit Medan verder reizen richting het Tobameer of een vlucht nemen naar één van de andere eilanden.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën