terug naar overzicht

Bouwsteen Trekking en rafting in Torajaland

Meer zien van het fascinerende Torajaland en actief bezig zijn tijdens uw reis. U maakt een prachtige trekking door het wonderschone landschap van Torajaland.

U wandelt door de bergen, bossen, langs velden en door kleine dorpjes. Na een primitieve overnachting bij de mensen thuis, gaat u de volgende dag raften.

  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Trekking en rafting in Torajaland

Dag 1   Torajaland, trekking

Dag 2   Torajaland, rafting

100% maat werk

Dag 1 Torajaland - Trekking

Indonesie-Sulawesi-Toraja-tongkonan-mooi-shutterstock_137404439(8) DSC_0742(8) IMG_6851(8)

Torajaland is zo boeiend, zowel qua natuur als qua cultuur! U ervaart dit nog beter als u door dit gebied wandelt. Kleine typische Torajadorpen met de mooie daken worden afgewisseld met landbouwvelden. U loopt voornamelijk op een hoogte tussen de 900 en 1300 meter en dat is aangenaam: het is er iets koeler maar u heeft geen last van kortademigheid vanwege de hoogte. Adembenemend mooi zijn de uitzichten overigens wel! U legt een stukje balancerend op een dijkje in een sawah af en u komt geen andere toeristen tegen op de smalle paadjes die de lokale bevolking ook gebruikt. Via dennenbossen loopt u verder. Hier en daar steekt u kleine riviertjes over via bamboebruggetjes. Soms is er zelfs geen brug, maar zijn er alleen maar stapstenen of moet u door een stukje ondiep water waden. De dorpjes onderweg zijn traditioneel en u bent van harte welkom om er rond te kijken. Er is ook voldoende tijd om een kopje koffie of kopje thee ergens te drinken of ergens een eenvoudige lunch te consumeren. U loopt circa 7-8 uur vandaag. Er zitten een paar pittige beklimmingen in het programma. De overnachting is in een lokaal huis in een traditioneel Toraja dorpje. Primitief, maar zeker onvergetelijk vanwege de gastvrijheid. Er zijn heel eenvoudige sanitaire voorzieningen. Er is een lokale Indonesische badkamer, de badkamer is buiten de kamer en wordt gedeeld met andere gasten (als die er zijn). Voor deze trekking is het handig om een lange broek, trui, een zaklamp, een regenjas, een handdoek, enkele toiletspullen en een lakenzak mee te nemen.

 

Overnachting in eenvoudig onderkomen in Torajaland.

Inclusief picknicklunch, gids

 

Dag 2 trekking - Torajaland

Sulawesi-Torajaland-landschap7_1 Sulawesi-Torajaland-raften_1

Na een Indonesisch ontbijt, neemt u afscheid van de inwoners van het dorp waar u de nacht heeft doorgebracht. De dag begint met een mooie wandeling door wederom een schitterend landschap. U daalt vandaag af, zodat u uitkomt bij het beginpunt van de rafttocht. Het laatste stukje van het pad is redelijk zwaar: u loopt ca. 30-45 minuten via een smal pad door de rijstvelden vrij steil naar beneden. De bemanning van uw raft staat al op u te wachten. Bij de rivier krijgt u instructies. Het wildwaterspektakel kan beginnen! Gedurende circa 2,5 uur vaart u over de Maulu-rivier. Avontuur en schoonheid wisselen elkaar af. U trotseert stroomversnellingen (3e graad, dat betekent: best heftig), ziet watervalletjes, steile rotswanden, rijstvelden en bossen. Misschien ziet u zelfs zonnende leguanen aan de waterkant liggen! Deze fraaie reptielen nestelen zich graag op een rotsblok in de zon om nieuwe energie op te doen. Tijdens het raften stopt u om uw goedverzorgde lunchpakket te verorberen. In de middag eindigt deze onvergetelijke, avontuurlijke raftingtocht. U wordt in circa een uur teruggebracht naar uw hotel in Torajaland. Een ervaring en vele herinneringen rijker! Een warme douche en goede sanitaire voorzieningen wachten u hier.

 

Inclusief raftingboot, gids voor het raften, picknicklunch, zak om uw waardevolle spullen droog in te bewaren, reddingsvest

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Chantal1
Chantal
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?
Contact met Chantal