Bouwsteen Paradijsvogels van Nimbokrang

Een reis naar Nimbokrang is een goede mogelijkheid om paradijsvogels te zien en zeker de best bereikbare plek. Vanaf Jayapura is het niet ver met de auto.

U verblijft in een homestay en maakt wandelingen door het bos. Maar liefst 4 verschillende soorten paradijsvogels kunt u zien tijdens deze reis.

4 soorten paradijsvogels
Eenvoudige overnachting homestay
King Bird of Paradise spotten
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Paradijsvogels van Nimbokrang

Dag 1  Sentani- Nimbokrang

Dag 2  Nimbokrang- Sentani

 

100% maat werk

Dag 1 Sentani - Nimbokrang, aankomst

Indonesie-IrianJaya-Nimbokrang-paradijsvogel(17) Indonesie-IrianJaya-Nimbokrang-trekking(17)

In de ochtend rijdt u van Sentani naar Nimbokrang. Het is ongeveer 60 kilometer rijden, zo’n 1,5-2 uur. U checkt in bij een zeer eenvoudige, kleine homestay die vlakbij het vogelreservaat ligt. Meneer Jamil, de eigenaar van deze homestay is ornitholoog. Zijn Engels is redelijk. Hij of één van zijn vaste gidsen, gaat met u een wandeling maken door de jungle op zoek naar paradijsvogels. Er zijn 43 soorten paradijsvogels in de wereld en daarvan leven 39 soorten op Papua. De meeste leven in zulke afgelegen gebieden, die zo moeilijk te bereiken zijn, dat het haast onmogelijk is om ze te spotten. Maar op deze korte afstand van Jayapura leven ook maar liefst 4 soorten, te weten de King Bird of Paradise, de Pale-sicklebill, de Twelve-wired paradijsvogel en de Lesser Bird of Paradise.

Na een eenvoudige lunch die klaargemaakt wordt door de vrouw van meneer Jamil, gaat u op pad. Vroeg in de middag wandelt u door het bos. De wandeling is niet zwaar, maar u moet wel geduld hebben! Bijna dagelijks worden hier wel paradijsvogels gezien. De mannetjes gaan naar een boom om te zingen en te dansen en de vrouwtjes daarmee te imponeren. De kans om een paradijsvogel te zien is groot, als het niet regent.

Terug naar de homestay. Hier maakt de vrouw van meneer Jamil het avondeten klaar. U eet gezamenlijk met de familie. Er zijn 4 kamers voor gasten en er zijn 2 badkamers.

 

Overnachting in Nimbokrang.

Inclusief lunch, diner, transfer, Engelssprekende gids

Dag 2 Nimbokrang- Sentani

U staat heel vroeg op, bij zonsopgang gaat u al op pad. Ontbijt bij de familie. Daarna snel op pad, het bos in. De vroege ochtenduren zijn het best om paradijsvogels te zien. Maar naast paradijsvogels kunt u natuurlijk ook andere vogels spotten. U blijft zo lang u wilt in het bos. Meestal zijn de King Bird of Paradise de Lesser Bird of Paradise als eerste actief. Vaak al tussen 5 en 6 uur. Als het iets lichter wordt, komt ook de King Bird of Paradise tevoorschijn. De vogels leven hier in hun eigen omgeving, volledig in het wild, dus een garantie om ze te zien, kan nooit gegeven worden.

Laat in de morgen rijdt u terug in de richting van Sentani.

 

Inclusief ontbijt transfer, Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën