terug naar overzicht

Bouwsteen Het onontdekte Noord-Sumatra

In het kort Het onontdekte Noord-Sumatra

Tijdens deze reis bezoekt u het toeristisch onbekende noorden van Sumatra. U bezoekt het junglegebied Ketambe. Dit is een onderdeel van het Gunung Leuser National Park, echter komen hier nauwelijks toeristen. Via de Gayo hooglanden rijdt u verder naar Banda Aceh, in het uiterste noorden van Sumatra.

In de Gayo hooglanden kunt u prachtige wandelingen maken. In Banda Aceh ziet u nog veel gebouwen uit de Nederlandse koloniale tijd, maar ook het indrukwekkende tsunami museum, dat herinnert aan de vernietigende tsunami op 2e Kerstdag. De reis eindigt op het tropische eiland Pulau Weh. Geniet van de relaxte sfeer en natuurlijk de prachtige onderwaterwereld!

Indonesie-Sumatra-ketambe(11)

Route

Dag 1      Medan

Dag 2      Brastagi

Dag 3      Ketambe

Dag 4      Ketambe

Dag 5      Takengon

Dag 6      Takengon

Dag 7      Banda Aceh

Dag 8      Banda Aceh

Dag 9      Pulau Weh

Dag 10    Pulau Weh

Dag 11    Pulau Weh

Dag 12    Banda Aceh

IMG_4725

Maatwerk

Deze reis is een voorbeeld van wat er mogelijk is op Sumatra. Laat u zich inspireren door dit reisschema. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door en wij passen de reis graag aan op uw wensen. Deze reis kent geen vaste vertrekdata.

P1230120(10)

Tips

  • Vanuit Banda Aceh kunt u via de noordkust terugrijden naar Medan. Ook hier komen nauwelijks westerse toeristen. U rijdt door kleine dorpjes en u ziet traditionele huizen, plantages en u kunt een bezoek brengen aan een lokale markt.
  • Voeg een verblijf op het eiland Samosir in het Tobameer aan de reis toe. Even heerlijk genieten op dit mooie eiland. Bezoek verschillende Batak-dorpjes of ga fietsen door de mooie omgeving. Ook leuk: kanoën op het Tobameer.
  • Wilt u meer avontuur? Maak een 2-daagse...

Overige informatie

Vervoer
U heeft de beschikking over uw eigen privé-auto/busje met chauffeur, eventueel met gids.

 

Aantal deelnemers
U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu voor twee of twintig personen (of meer) is. Het is dus een privéreis, geen groepsreis.

De vluchten naar Indonesië
Wij regelen deze graag voor u. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.