terug naar overzicht

Bouwsteen Onderwaterwereld van Wakatobi

Een reis naar de eilandengroep Wakatobi, voor de kust van Sulawesi, maakt u voornamelijk om te duiken. De onderwaterwereld is schitterend. Er zijn meer dan 50 duikplekken. 

Behalve door duikers worden de eilanden nog weinig bezocht door toeristen. Maar ook voor snorkelaars is het de moeite waard om deze eilanden te bezoeken tijdens een reis door Sulawesi.

Reis van dag tot dag: Onderwaterwereld van Wakatobi

Dag 1      Makassar – Wakatobi, Wangi-Wangi

Dag 2      Wangi-Wangi: Waha Beach

Dag 3      Wangi-Wangi: Hoga Beach

Dag 4      Wakatobi, Wangi-Wangi – Makassar

100% maat werk

Dag 1 Wakatobi, Wangi-Wangi

Patuno-Rst-Wangi-Wangi-351d7af8(6) Sulawesi-Wakatobi-Resort(6)

 

Van Makassar vliegt u naar de eilandengroep Wakatobi. U arriveert op de luchthaven Matahora Wangi-Wangi op het eiland Wangi-Wangi dat bij de Wakatobi eilandengroep hoort. Wakatobi is een eilandengroep ten zuidoosten van Sulawesi. Vooral duikers gaan hier naar toe. De onderwaterwereld is prachtig! De naam Wakatobi is een samenvoeging van de eerste letters van de belangrijkste eilanden van noord naar zuid. WA komt van Wangi-Wangi, KA komt van Kaledupa, TO van Tomia en BI van Binongko. Er zijn 50 duikspots, en daar kunt u maar liefst 396 soorten koraal zien en 590 soorten vissen. Er kan het hele jaar door vanaf Wakatobi gedoken worden. De beste maanden zijn echter maart tot mei en oktober tot december. De temperatuur van het water is ongeveer 26 graden Celsius tot 30 graden Celsius. Het zicht onder water is gemiddeld 35 meter.

 

Bij aankomst op Wangi- Wangi (het enige eiland waar een luchthaven is) wordt u opgehaald dor uw chauffeur en gids. In ongeveer een kwartiertje rijdt u naar uw hotel. Als u tijdig arriveert, luncht u hier ook. Na de lunch maakt u samen met uw gids een tour over het eiland. U bezoekt het historische fort Liya, een kleurrijke traditionele markt, en een zeezigeunerdorp. Ongelooflijk hoe deze mensen leven in eenvoudige hutten op palen. Hun balans is ongeëvenaard, ze lopen van huis naar huis over de smalle wiebelige planken. Ook bezoekt u een zeewierkwekerij en een dorpje waar de dames thuis de prachtigste doeken weven. De rest van de middag is ter vrije besteding. ’s Avonds eet u in uw hotel. U verblijft hier op basis van volpension.

 

Overnachting op Wangi-Wangi.

Inclusief binnenlandse vlucht, transfer, lunch, diner

 

Dag 2 Wangi-Wangi: Waha Beach

Na het ontbijt, stapt u aan boord van een houten boot, die u naar het eiland Waha brengt. Het heldere water is ideaal om te snorkelen en daarmee de prachtige onderwaterwereld van Wakatobi te ontdekken. Op het strand van Waha wordt een picknicklunch geserveerd. Na de lunch krijgt u een 1 uur durende duikcursus, of u kunt lekker relaxen op het strand. In de loop van de middag vaart u terug naar uw hotel. U maakt een wandeling naar de heilige bron van Wangi-Wangi.

 

Overnachting op Wangi-Wangi.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursie

Dag 3 Wangi-Wangi: Hoga Beach

Wakatobi-Dive-Resort-Beachcorner-31ebd5c0

Na het ontbijt vaart u in ongeveer 2 uur met een houten boot naar het eiland Hoga. Hoga staat bekend om zijn schitterende witte zandstranden en de mooie onderwaterwereld. Het is een echt paradijsje voor snorkelaars en duikers. Ook vandaag weer een picknicklunch op het strand. In de loop van de middag weer per boot terug naar uw hotel.

 

Overnachting op Wangi-Wangi.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursie

Dag 4 Makassar

U wordt naar de luchthaven gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer, binnenlandse vlucht

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Chantal1
Chantal
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?
Contact met Chantal