Bouwsteen Onderwaterwereld van Wakatobi

Deze reist brengt u naar de eilandengroep Wakatobi, voor de kust van Sulawesi. Als u een duikfanaat bent, zult u zich hier niet vervelend. Er zijn meer dan 50 duikplekken en de onderwaterwereld is schitterend, kleurrijke koralen en vissen zijn te spotten. Ook als u liever wilt snorkelen is Wakatobi een bezoekje waard.

Wakatobi: 50 duikspots
Onderwaterwereld van Waha
Schitterende stranden van Hoga
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis van dag tot dag: Onderwaterwereld van Wakatobi

Dag 1      Aankomst Wakatobi, Wangi-Wangi

Dag 2      Wangi-Wangi: Waha Beach

Dag 3      Wangi-Wangi: Hoga Beach

Dag 4      Vertrek Wakatobi, Wangi-Wangi

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Wakatobi, Wangi-Wangi

De vismarkt van Wakatobi, Sulawesi Patuno-Rst-Wangi-Wangi-351d7af8(6)

Van Makassar vliegt u naar de eilandengroep Wakatobi. U arriveert op de luchthaven Matahora Wangi-Wangi op het eiland Wangi-Wangi dat bij de Wakatobi-eilandengroep hoort. De onderwaterwereld is hier prachtig, een perfecte plek voor duikfanaten. Er zijn 50 duikspots met maar liefst 400 soorten koraal en 600 soorten vissen. Ondanks dat u het gehele jaar door kunt duiken, zijn de beste maanden van maart tot mei en oktober tot december.

 

Bij aankomst op Wangi-Wangi wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids. Na het inchecken en de lunch is het tijd om een eilandtour te maken. U bezoekt het historische fort Liya, een kleurrijke traditionele markt, en een zeezigeunerdorp. Ongelooflijk hoe deze mensen leven in eenvoudige hutten op palen. Hun balans is ongeëvenaard, ze lopen van huis naar huis over de smalle, wiebelige planken. Ook bezoekt u een zeewierkwekerij en een dorpje waar de dames thuis prachtige doeken weven. De rest van de middag is ter vrije besteding.

 

Overnachting op Wangi-Wangi.

Inclusief binnenlandse vlucht, transfer, lunch, diner

Dag 2 Wangi-Wangi: Waha Beach

Na het ontbijt stapt u aan boord van een houten boot, die u naar het eiland Waha brengt. Het heldere water is ideaal om te snorkelen en daarmee de prachtige onderwaterwereld van Wakatobi te ontdekken. Op het strand van Waha wordt een picknicklunch geserveerd. Na de lunch krijgt u een 1 uur durende duikcursus, of u kunt lekker relaxen op het strand. In de loop van de middag vaart u terug naar uw hotel en maakt u een wandeling naar de heilige bron van Wangi-Wangi.

 

Overnachting op Wangi-Wangi.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursie

Dag 3 Wangi-Wangi: Hoga Beach

Sulawesi-Wakatobi-Hoga-Strand Indonesie-Sulawesi-Bunaken-onderwater5_1 Sulawesi-Wakatobi-Palmboom

Na het ontbijt vaart u in ongeveer 2 uur naar het eiland Hoga. Hoga staat bekend om zijn schitterende, witte zandstranden en de mooie onderwaterwereld. Het is een echt paradijs voor snorkelaars en duikers. Ook vandaag weer een picknicklunch op het strand. In de loop van de middag weer per boot terug naar uw hotel.

 

Overnachting op Wangi-Wangi.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursie

Dag 4 Vertrek Wakatobi, Wangi-Wangi

Helaas is er een einde gekomen aan dit paradijselijke avontuur. U wordt naar de luchthaven gebracht en kunt u reis verder vervolgen op het eiland Sulawesi.

 

Inclusief ontbijt, transfer, binnenlandse vlucht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën