terug naar overzicht

Bouwsteen Festival op Kalimantan

In het kort over Festival op Kalimantan

Op Kalimantan worden veel rituelen en ceremonies gehouden. Zo ook Erau, een ceremonie die de basis vormt voor het festival dat in Tenggarong wordt gevierd. Vroeger vond de viering vooral plaats bij de kroning van een nieuwe sultan.

Tegenwoordig dient Erau om de voorouders te eren, kwade geesten te verjagen en goede geesten te verwelkomen, hopende dat ze geluk en rijkdom voor de toekomst brengen.

Indonesie-Kalimantan-mahakam-dayak-meisje(11)

Route

Dag 1      Aankomst Balikpapan - Tenggarong

Dag 2      Opening Erau-festival

Dag 3      Erau-festival en Mahakam Cruise

Dag 4      Mahakam Cruise

Dag 5      Balikpapan

Indonesie-Kalimantan-mahakam-dayak-groepsdansen(11)

Maatwerk

Deze reis is een voorbeeld van wat er mogelijk is in Indonesië. Laat u zich inspireren door dit reisschema. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door en wij passen de reis graag aan op uw wensen. Het festival is gebonden aan data.

Tip

Het is ook mogelijk om niet de opening, maar juist de afsluiting van het Erau Festival mee te maken. U woont dan de ceremonie van de ‘Stretching Dragon’ bij. Dit begint met een spirituele zegening in het paleis. Vervolgens worden 2 draken, die man en vrouw symboliseren, de Naga Laki en de Naga Bini, naar buiten gedragen. Ze worden in een kleurrijke boot gelegd. De boot vaart weg, vergezeld door processies en gamelanmuziek. De boottocht duurt 6 à 7 uur. Tijdens deze vaart vinden 7 mystieke rituelen plaats, waarbij tot nu toe nauwelijks buitenstaanders toegelaten werden.

U vaart op een speciale boot mee, met enkele andere toeristen (als die er zijn). De boot draait enkele keren een rondje. Vervolgens worden de draken ceremonieel ondergedompeld in de Mahakam-rivier als dank voor het water en om boze geesten op een afstand te houden. Tot slot worden de hoofden van de draken afgehakt en alle mensen spatten elkaar nat met emmers en plastic zakken water; en zelfs tuinslangen.

 

 

Overige informatie

Accommodaties
Voor deze reis hebben wij een leuke houseboat en een middenklasse hotel geselecteerd, zie tabje Hotels.

 

Vervoer
Zowel het vervoer over land als tijdens het festival wordt gedeeld met een beperkt aantal andere reizigers. Tijdens de Mahakam-boottocht heeft u de beschikking over een privéboot.

 

Aantal deelnemers
U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu voor twee of twintig personen (of meer) is.

Het is dus een privéreis, geen groepsreis.

 

De vluchten naar Indonesië
Wij regelen deze graag voor u. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.