terug naar overzicht

Bouwsteen Kratermeren en bergen

Kratermeren, hoge bergen en verborgen dorpen. Overal tijdens deze reis zijn zoveel leuke dorpjes, als u even de moeite neemt van de route af te wijken! U zult onderweg vaak stoppen om weer een foto te nemen van een kleurrijke ceremonie of een prachtig vergezicht over de groene rijstvelden

Ontdek het onbekende Bali met de prachtige natuur en wonderlijke en vredige cultuur. U doet tijdens deze rondreis Ubud in het binnenland, Lovina aan de noordkust en kunt bijkomen aan het strand.

Reis van dag tot dag: Kratermeren en bergen

Dag 1      Naar Ubud

Dag 2      Ubud

Dag 3      Lovina

Dag 4      Lovina

 

Dag 5      Sanur

Dag 6      Sanur

Dag 7      Vertrek Sanur

100% maat werk

Dag 1 Naar Ubud

U wordt bij uw hotel aan de zuidkust of op de luchthaven opgehaald en in ongeveer 1 a 1,5 uur naar Ubud gebracht (transfer).

 

Informatie Ubud:

Ubud ligt in een vruchtbare streek in de bergen tussen rivieren en is vooral vanuit het verleden bekend als centrum van de kunst. Sinds de schilder Walter Spies hier kwam wonen in de eerste helft van de vorige eeuw is Ubud het Mekka geweest voor zowel inlandse als Europese kunstenaars. Op een oppervlak van tien vierkante km. in en rond het plaatsje wonen de beste dansers, musici, schilders en houtsnijders van Bali. Elke dag van de week is er wel ergens in de omgeving een tempelfestival, viering of tentoonstelling. U moet maar even door het decor van de talrijke winkeltjes met souvenirs heenkijken. Het grootste paleis in Ubud, Puri Saren, is zeker een bezoekje waard. In het museum Puri Lukisan Museum zijn de mooiste selecties schilderijen, tekeningen en beelden vanaf 1930 tot heden te bewonderen. De omgeving van Ubud is prachtig.

 

Overnachting in Ubud

Inclusief ontbijt, transfer

 

Dag 2 Ubud

draagsteropBalineserijstvelden(8) Indonesie-Bali-Ubud-apenfamilie(8)

Vanuit Ubud kunt u diverse excursies ondernemen. Erg leuk om te doen: raften op één van de snelstromende rivieren! U komt dan door een gebied, dat u niet vanaf de weg kunt zien. Of u kunt fietsen huren en al dan niet onder begeleiding een prachtige tocht door de sawa’s in de omgeving van Ubud maken. Ook worden er diverse wandelingen georganiseerd in de omgeving van Ubud, vraagt u ons gerust om de mogelijkheden. Toeristisch, maar aardig is het Monkey Forest. In dit apenbos, een beschermd gebied leven drie groepen langstaartapen. Pas op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze (brillen, sieraden). En niet voederen! Bijzonder is ook het volgen van een kookcursus in Ubud. Een leuke kookles kunt u volgen bij The Paon Bali. Onder begeleiding van een kok gaat u aan de slag om Indonesische gerechten te bereiden. En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten!

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

 

Dag 3 Ubud - Lovina

F1000005MarcMeijlaers(8) Bali-waterval-prachtig(8) ritueelbalimensenkleuren(24)

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. U kiest zelf of u deze tocht wilt maken met een chauffeur of met een gids erbij. Een chauffeur in Indonesië is bedoeld als chauffeur. Hij weet de route, en brengt u op uw verzoek overal waar u heen wilt. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

Naar het mooie Lovina aan de noordkust vandaag. Een imponerende dagtocht ‘recht omhoog’ naar het noorden van Bali. De tocht voert grotendeels door de hoge bergen. U passeert vele typisch Balinese dorpen. Neemt u eens de moeite om van de weg af te gaan, een zijweg te nemen en een afgelegen dorp te bezoeken. In Pacung kunt u even wat drinken of lunchen. Door naar het Bratanmeer, naar Bedugul. Het serene meer vult de oude krater van de niet meer actieve vulkaan Gunung Catur (meer dan 2000 meter hoog), die boven het meer uittorent. Het koele Bedugul ligt op 1200 meter hoogte. Op een kleine landtong staat het half hindoeïstïsche, half boeddhistische tempelcomplex Ulun Danu met een meru-toren van 7 lagen. Een andere elegante tempel heeft maar liefst 11 daken en is gewijd aan Visjnu. Vervolgens verder noordwaarts, naar de kustplaats Lovina. Onderweg kunt u stoppen bij de Gitgit waterval. Vanaf de weg kunt u naar de waterval wandelen. Het is niet ver, maar u moet wel een trap op klimmen. En dan komt u aan in de kustplaats Lovina. U bent ruim 4.5 uur onderweg. Een omweg, maar wel prachtig: vanaf het zuiden niet ‘recht omhoog’, maar een stukje westwaarts en dan naar boven, tot aan de Luhur Batukau-tempel. Daar rijdt u via een prachtig gebied, dat wordt gedomineerd door rijstterrassen, er kunnen alleen kleine voertuigen rijden. En dan komt u ook weer uit in Pacung. Het wordt de Jatiluwi-route genoemd, u bent ongeveer 2 uur langer onderweg.

Informatie Lovina:

De stranden van Lovina zijn lavastranden (donker zand). Er zijn restaurantjes langs de weg. In Lovina kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. U kunt snorkelen en duiken in rustig en glashelder water; de rustige zee en de ondiepe lagune maken deze kust ideaal voor beginnende snorkelaars en duikers (er zijn mooiere onderwaterplekken bij Bali). U kunt ter plaatse een boot huren om naar de mooiste snorkellocaties te varen, deze liggen meer ten oosten van Lovina. Een aanrader: bij, of zelfs vóór zonsopgang, per boot de zee op en op zoek naar de dolfijnen. De kans dat u deze dieren ziet is zo’n 80 %. Je boot wordt soms omringd door tientallen springende, spelende en blazende dolfijnen. Heel leuk en bijzonder. U dient al de dag of avond ervóór een boot te bespreken (bij de receptie van het hotel of, goedkoper, op het strand). De tocht duurt meestal ruim twee uur (en laat u niet na een uur al naar uw hotel terugbrengen).

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Lovina

HPIM7188_waixn7(8) lovinadolfijnen(8)

Vanaf Lovina zijn goede wandelpaden, tempels en warme zwavelbaden in de heuvels. Een interessant tochtje vanaf Lovina: naar het boeddhistische klooster. U gaat naar Banjar, ten westen van Lovina. Het is het enige boeddhistische klooster op Bali. Hier vlakbij zijn hotsprings, absoluut een hoogtepunt, mede ook door het vele groen rondom. Er zijn drie bronnen, van heet naar warm (u moet echt bijkomen). Neemt u hier een bad in alle drie de baden, u komt er verkwikt weer uit. En dan heerlijk lunchen hier, uw dag is weer goed.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 5 Lovina - Sanur

Vanaf Lovina rijdt uw chauffeur een stukje westwaarts, tot aan Seririt. Daar slaat hij af de bergen in.

Na ruim een uur komt u aan bij het uitzichtpunt Mayong. Hier ontvouwen zich panoramische rijstvelden van links naar rechts. Verder zuidwaarts door een rustig en redelijk hoog gebied met veel rijstterrassen via Sanda naar Blimbing, waar u in het kleinschalige hotelletje Kebun wat kunt drinken en lunchen met uitzicht op het prachtige landschap. Wat zult u genieten van de schitterende rijstterrassen ten zuiden van Blimbing; zo’n 15 km lang rijgen de rijstvelden zich aaneen. Uw chauffeur vervolgt op een gegeven moment de route zuid-oostwaarts, naar Sanur. U zult zo rond de 7 uur onderweg zijn.

 

Informatie Sanur:

Sanur is een prettige en mooie strandbestemming aan de zuidoostkust met vaak een mooie zonsopgang (wel vroeg!). Sanur is kleiner, rustiger, mooier en beschutter dan bestemmingen als Kuta of Legian. Het plaatsje heeft zijn Balinese karakter behouden; dit blijkt vooral ’s morgens in alle vroegte, als alleen de plaatselijke bevolking op straat is te zien. Het zandstrand van Sanur (kleur zand als onze stranden) is op de meeste plaatsen rustig. De branding is ver weg, u springt niet zomaar vanaf het strand de hoge golven in; het water komt tot uw kuiten. U ziet hier ook nog veel Balinezen gebruik maken van het strand, de kampungs liggen direct achter de hotels. Sanur kent diverse uitstekende restaurants in typisch Balinese sfeer. Op diverse plaatsen zijn lokale bewoners eenvoudige restaurantjes begonnen op het strand in het zuiden: plastic stoeltjes, maaltijden voor ‘geen geld’, voeten in het zand. Genieten!

U neemt hier afscheid van uw chauffeur.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Sanur

Indonesie-Bali-huisjeopsawah(8) sanurstrand(8) vakantie foto's bali +3 Nadia 142(8)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 7 Vertrek Sanur

Na het ontbijt einde van dit arrangement.

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Contanct met Lara
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.