terug naar overzicht

Bouwsteen Bali actief

Niet alleen uitrusten op het strand, maar ook volop actief bezig zijn! Bali is een geschikt vakantie-eiland voor iedereen! U kunt er onder andere fietsen, raften, wandelen, een stevige trekking maken, snorkelen en duiken.

Lekker bezig zijn en onderwijl genieten van de mooie landschappen die aan u voorbij trekken.

Reis van dag tot dag: Bali actief

Dag 1            Naar Ubud

Dag 2            Ubud

Dag 3            Ubud

Dag 4            Kintamani

Dag 5            Lovina

 

 

Dag 6            Lovina

Dag 7            Pemuteran

Dag 8            Pemuteran

Dag 9            Munduk

Dag 10          Munduk

Dag 11          Blayu

Dag 12          Blayu

Dag 13          vertrek Blayu

100% maat werk

Dag 1 Naar Ubud

U wordt naar Ubud gebracht (transfer).

 

Informatie Ubud:

Ubud ligt in een vruchtbare streek in de bergen tussen rivieren en is vooral vanuit het verleden bekend als centrum van de kunst. Sinds de schilder Walter Spies hier kwam wonen in de eerste helft van de vorige eeuw is Ubud het Mekka geweest voor zowel inlandse als Europese kunstenaars. Op een oppervlak van tien vierkante km. in en rond het plaatsje wonen de beste dansers, musici, schilders en houtsnijders van Bali. Elke dag van de week is er wel ergens in de omgeving een tempelfestival, viering of tentoonstelling. U moet maar even door het decor van de talrijke winkeltjes met souvenirs heenkijken. Het grootste paleis in Ubud, Puri Saren, is zeker een bezoekje waard. In het museum Puri Lukisan Museum zijn de mooiste selecties schilderijen, tekeningen en beelden vanaf 1930 tot heden te bewonderen. De omgeving van Ubud is prachtig.

 

Overnachting in Ubud

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 2 Ubud

Indonesie-Bali-Ubud-raften3(13)

Vandaag gaat u raften op één van de snelstromende rivieren! U komt dan door een gebied, dat u niet vanaf de weg kunt zien. Na een uitleg, stapt u met reddingsvesten aan in de boten. Onderling ontstaat al snel een competitie wie er het snelste, en dus het sterkste is. Na het raften staat er een heerlijk lunchbuffet voor u klaar. En vervolgens wordt u weer bij uw hotel afgezet. Inbegrepen: Transfers, lunch en veiligheidsmateriaal. Vergeet niet om zonnebrandcrème, gympen en een extra set kleding mee te nemen.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, rafting

Dag 3 Ubud

In Ubud kunt u een prachtige fietstocht door de sawa’s maken. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het beginpunt van de fietstocht gebracht. Hier heeft u een mooi uitzicht over het landschap en de vulkaan Batur. U maakt een prachtige tocht van 26 kilometer bergafwaarts, op goede mountainbikes. U ziet valleien, Balinese dorpen, passeert oude tempels en natuurlijk de groene rijstvelden. Prachtige bamboebossen sieren de kant van de weg. De gidsen zullen u af en toe iets vertellen over de geschiedenis van het land, de cultuur en de mensen. De tocht eindigt in het olifantenpark, waar u een lunch aangeboden krijgt. Ter plekke kunt u een olifantenrit erbij boeken.

Deze tocht is mogelijk voor kinderen vanaf 12 jaar. Inbegrepen: mountainbike, transfer van en naar het hotel, buffet lunch en mineraal water, toegang tot het olifantenpark, veiligheidsmateriaal en begeleiding van gids.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, fietstocht

Dag 4 Ubud - Kintamani

Bali-meer5(13)

4De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. U kiest zelf of u deze tocht wilt maken met een chauffeur of met een gids erbij. Een chauffeur in Indonesië is bedoeld als chauffeur. Hij weet de route, en brengt u op uw verzoek overal waar u heen wilt. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

Vanaf Ubud gaat u nog verder het binnenland in: naar Kintamani aan het Baturmeer. Als u wilt kunt u een mooie omweg maken. Ga dan eerst een stuk oostwaarts. U passeert Klungkung, hier staat de historische rechtbank Kerta Gosa, waar de plafondschilderingen de straffen uitbeelden. U zult ervaren dat dit deel van Bali rustig is en van een prachtige natuurlijke schoonheid. U gaat naar de moedertempel, de prachtige Besakih, gebouwd op de helling van de heilige Gunung (berg) Agung. De kans is groot dat er offerfeesten zijn vanwege de vele goden, districten en Oudbalinese clans, die hier vertegenwoordigd zijn. U rijdt hierna naar Kintamani.

 

Informatie Kintamani:

Kintamani ligt in de bergachtige streek bij het Baturmeer. Het Baturmeer is een diep kratermeer. Er zijn prachtige vergezichten, u kunt hier wandelen en eventueel een boottochtje maken op het vulkaanmeer.

 

Overnachting in Kintamani.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 5 Kintamani - Lovina

U vertrekt ’s nachts om 4.00 uur vanaf het hotel in Kintamani. U gaat op pad voor een avontuurlijke hike naar de zonsopgang op de top van de Baturvulkaan! Onder leiding van een gids loopt u in twee uur naar de top. Neemt u zelf een zaklantaarn mee, want het is pikkedonker. Op de top kunt u genieten van de zonsopgang en het prachtige uitzicht over het vulkanische landschap van de Gunung Agung. Neemt u warme kleren mee, want hoe hoger u komt des te kouder het wordt (en dat is echt heel koud: tot enkele graden boven het vriespunt). Een stevige wandeling die u vroeg moet beginnen om niet belemmerd te worden door de wolken op het moment dat u boven op de berg staat. Dit eindpunt is een beloning voor de stevige wandeling. U heeft hier prachtige uitzichten en een onvergetelijke ervaring! Vanaf de top duurt het ook weer ongeveer 2 uur om terug naar beneden te wandelen. Bij deze trekking zijn de diensten van de gids en snacks en drinken inbegrepen. Advies: doe goede wandelschoenen aan; en het kan 's morgens nog fris zijn, dus een lange broek en trui of vest zijn ook aan te raden. Een goede conditie is noodzakelijk; de tocht is vrij pittig.

In circa 2 uur rijdt u naar de noordkust. Daar volgt u de kustroute tot aan Singaraja. Er zijn een paar mooie tempels te zien, zoals de Pura Pojok Batu, een eindje van de weg af de Puri Dalem en de Pura Beji. Door naar Lovina. U bent vandaag zo’n 3.5 uur onderweg.

 

Informatie Lovina:

De stranden van Lovina zijn lavastranden (donker zand). Er zijn restaurantjes langs de weg. In Lovina kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. U kunt snorkelen en duiken in rustig en glashelder water; de rustige zee en de ondiepe lagune maken deze kust ideaal voor beginnende snorkelaars en duikers (er zijn mooiere onderwaterplekken bij Bali). U kunt ter plaatse een boot huren om naar de mooiste snorkellocaties te varen, deze liggen meer ten oosten van Lovina. Een aanrader: bij, of zelfs vóór zonsopgang, per boot de zee op en op zoek naar de dolfijnen. De kans dat u deze dieren ziet is zo’n 80 %. Je boot wordt soms omringd door tientallen springende, spelende en blazende dolfijnen. Heel leuk en bijzonder. U dient al de dag of avond ervóór een boot te bespreken (bij de receptie van het hotel of, goedkoper, op het strand). De tocht duurt meestal ruim twee uur (en laat u niet na een uur al naar uw hotel terugbrengen).

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, hike Mount Batur

Dag 6 Lovina

Indonesie-Bali-duiker3(13)

Vanaf Lovina zijn goede wandelpaden, tempels en warme zwavelbaden in de heuvels. Een interessant tochtje vanaf Lovina: naar het boeddhistische klooster. U gaat naar Banjar, ten westen van Lovina. Het is het enige boeddhistische klooster op Bali. Hier vlakbij zijn hotsprings, absoluut een hoogtepunt, mede ook door het vele groen rondom. Er zijn drie bronnen, van heet naar warm (u moet echt bijkomen). Neemt u hier een bad in alle drie de baden, u komt er verkwikt weer uit. En dan heerlijk lunchen hier, uw dag is weer goed.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 7 Lovina - Pemuteran

De weg naar Pemuteran is goed, u rijdt er ook redelijk snel naar toe: in ongeveer 1,5 uur. U heeft alle tijd om een omweg te maken; ook kunt u, als u er niet aan toe gekomen bent, naar de verkwikkende hotsprings.

 

Informatie Pemuteran:

Pemuteran ligt schuin tegenover het eiland Menjangan. De onderwaterwereld rondom dit eiland leent zich uitstekend voor snorkelen en duiken. Er is een prachtig onderwaterrif met harde en wuivende koralen, met de meest exotische vissen. Als u snorkelt: de stroom voert u boven het rif, u hoeft alleen maar te blijven drijven, zo prachtig! Uiteindelijk komt u uit bij de pier, waar de boot ondertussen naar toe gevaren is. Er gaat overigens altijd iemand mee van de bemanning het water in. Heerlijk nagenieten op het zandstrand hier. Boekt u de boot voor het snorkelen de dag van aankomst, zodat u de volgende ochtend in alle vroegte (na het ontbijt) naar het eiland kunt varen. Het snorkelen is altijd vroeg, zo rond de lunch vaart u weer terug. Ook het duiken kunt u het beste regelen direct bij aankomst. De hotels liggen aan de kust van het ‘vasteland’ van Bali. Niet overal is strand, op sommige plekken wel, dan is het lava-strand. Voor de kust is een kunstmatig rif aangelegd dat nu nog aan het groeien is. Het is nog lang niet zo mooi als Menjangan, waar u met een bootje heen gaat, maar leuk om te oefenen en een uurtje rond te kijken.

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Pemuteran

Paardrijden Menjangan 1(13)

Vanuit Pemuteran kunt u uitstapjes maken. Zo kunt u het dorp Pejarakan bezoeken, waar Balinese hindoes en islamitische Madurezen gebroederlijk naast elkaar leven. De bevolking leeft van de maïs- en druiventeelt (Balinese wijn), winning van zeezout en de visvangst. Het marktje hier, iedere ochtend tussen 5 en 9 uur, is leuk om te bezoeken. Ook kunt u op één van de pearl-farms zien hoe parels gekweekt en bewerkt worden, u kunt ze hier overigens ook kopen. In Pemuteran is verder een project opgezet, waar men de toekomst van de groene zee-schildpad veilig stelt. De voornaamste activiteit is de voorlichting van de lokale bevolking zodat zij hun geld verdienen op een alternatieve, eco-vriendelijke wijze. Eieren worden van de locals gekocht en in de kwekerij uitgebroed. Tegen betaling kunt een jeugdige schildpad in de oceaan vrijlaten. Dit project is bij Reef Seen Divers bij Amertha Villas. Een andere heel leuke excursie: paardrijden langs de kust!

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 9 Pemuteran - Munduk

 U kunt in de vroege ochtend nog snorkelen of duiken. Daarna oostwaarts, tot aan Seririt. Daar slaat hij af de bergen in. U komt op een gegeven moment bij Mayong. Bij het uitzichtpunt hier ontvouwen zich panoramische rijstvelden van links naar rechts. Vanaf Mayong neemt u de weg naar de wijde omgeving van Munduk. Deze tocht zal ongeveer 2.5 uur bedragen. U kunt een omweg maken: op korte afstand van Seririt zijn de hotsprings, u heeft er de tijd voor vandaag, uiteraard doet u er dan langer over.

 

Informatie Munduk:
Uw hotel ligt in de hoge bergen in een stil gebied boven de tweelingmeren Tamblingan en Buyan. Het gebied Munduk ligt op 800 meter boven zeeniveau. Vanwege het wat koelere klimaat groeien er gewassen als koffie, cacao, kruidnagel en vooral tabak. Maar u zult ongetwijfeld eveneens genieten van de velden met rode ‘kerststerren’ en blauwe hortensia’s. Het gebied Munduk is prachtig, nog vrij stil, niet toeristisch. En: er zijn in de omgeving nog hele stukken oerbos, prachtig om hier te wandelen. Toch een beetje het gevoel van ontdekken.

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Munduk

U maakt nabij Munduk, bij Mount Lesung een jungletrekking. In de ochtend wordt u naar de noordwestelijke kratermeren gebracht. Daar trekt u de ongerepte natuur in. Het is een redelijk zware tocht, omdat u de Mount Lesung beklimt. De tocht duurt ongeveer 3 uur. U loopt een stuk door het beschermde Balinese regenwoud. Als u de top van de berg bereikt, heeft u een schitterend uitzicht. Daarna volgt de afdaling naar het Tamblingan meer. Bij het meer aangekomen, gaat u aan boord van een traditionele houten kano. En dan een welverdiende lunch!
Deze trekking is niet geschikt voor kinderen. Het is belangrijk dat u goede wandelschoenen draagt, een lange broek, een shirt met lange mouwen. Neem zonnebrand mee. Voor deze trekking is een goede conditie noodzakelijk!

 

Overnachting in Munduk

Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, trekking

Dag 11 Munduk - Blayu

Eerst naar het mooie Bratanmeer, naar Bedugul. U rijdt het eerste stuk langs het mooie Bayunmeer. Dan buigt de weg zuidelijk af, u rijdt naar het Bratanmeer, naar Bedugul. Het serene meer vult de oude krater van de niet meer actieve vulkaan Gunung Catur (meer dan 2000 meter hoog), die boven het meer uittorent. Het koele Bedugul ligt op 1200 meter hoogte. Op een kleine landtong staat het half e, half boeddhistische tempelcomplex Ulun Danu met een meru-toren van 7 lagen. Een andere elegante tempel heeft maar liefst 11 daken en is gewijd aan Visjnu. Vervolgens naar Pacung, ten zuiden van het Bratanmeer. Hier kunt u even lunchen. Uw chauffeur rijdt verder zuidwaarts, tot het dorpje Bringkit. Daar de afslag naar Blayu. Een omweg, maar wel prachtig: via de Jatiluwi-route: vanaf Pacung rijdt u niet meteen naar het zuiden, maar volgt u een smalle weg door een schitterend gebied (hoge rijstterrassen, er kunnen alleen minibusjes rijden op deze smalle weg). Bij de tempel Luhur Batukau naar het zuiden tot aan Blayu. De reisduur, indien u de Jatiluwi-route neemt, zal globaal 5.5 a 6 uur bedragen.

 

Informatie Blayu:
Het dorpje Blayu ligt midden tussen de rijstvelden in het zuiden van Bali op ca. 45 minuten rijden noordwaarts van de luchthaven. Blayu is nog ver verwijderd van het “massa- toerisme” en ademt nog een echte Balinese sfeer uit. De plaatselijke bevolking ziet de toerist nog echt als gast en ze maken daarom graag met u een praatje of nodigen u uit voor het bijwonen van een van de vele ceremonies, die een belangrijke plaats innemen in het dagelijkse leven van de Balinezen. De directe omgeving van Blayu leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen of fietstochten. Het hotelpersoneel zal u er graag alles over vertellen. U wandelt zo het dorp in en geniet van het authentieke Bali.

 

U neemt hier afscheid van uw chauffeur.

 

Overnachting in Blayu

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

 

 

Dag 12 Blayu

Bali-Sawah-huisje(13)

Fietsen (bijna) zonder te trappen, bergafwaarts vanaf de bergen bij Taman di Blayu naar de kust bij de rotstempel Tanah Lot: dit is het ultieme genieten! Bij uw resort/villa zijn fietsen te huur, een fietsroute ligt voor u klaar (of een hotelmedewerker fietst met u mee) en u suist heerlijk door een onbekend stuk Bali naar de zee. Onderweg dorpjes, schitterende rijstterrassen, groentetuinen, vriendelijke bevolking die naar u zwaait. De tocht is ongeveer 20 kilometer lang en heel makkelijk voor een ieder te doen. U komt na ongeveer 1½ uur aan bij de rotstempel Tanah Lot. Daar kunt u in één van de restaurantjes wat gebruiken. De entree voor de Tanah Lot is al inbegrepen. Als u ’s middags vertrekt, kunt u tegen de avond de zonsondergang hier meemaken. En uw fietsen? Er zijn bemo's (lokale taxi's) volop, die voor een paar rupiah de fietsen graag terugbrengen.

 

Overnachting in Blayu.

Inclusief ontbijt, fietstocht

Dag 13 Vertrek Blayu

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel in Blayu opgehaald en naar uw volgende bestemming gebracht (transfer). Einde arrangement.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Contanct met Lara