Puerto Cayo, Tanusas Hotel

Ecuador

Een goed bewaard geheim voor mensen die van rust houden: het Tanusas Hotel in Puerto Cayo. Alleen maar strand en bos. Wat een droom. Hier wilt u langer blijven om helemaal bij te komen. De maaltijden in het restaurant zijn speciaal, geïnspireerd door de verre voorouders van de chefkok. De locatie is ideaal voor mensen die geen drukte zoeken. Urenlang wandelen over een bijna verlaten strand. Alleen het geluid van vogels horen, genieten aan de rand van het zwembad of in de spa.

Locatie

Wat een droomplek! Ver weg van het leven van alledag. Alleen maar strand en groen hier. Alleen voor rustzoekers! De Grote Oceaan ligt aan uw voeten. Als u het bos inloopt, hoort en ziet u vogels. Er leven maar liefst 150 verschillende soorten hier. Maar ook de miereneter leeft hier! Trek de jungle in, ga snorkelen of duiken. In de golven voor Las Tanusas ziet u altijd veel surfers. Misschien wilt u het zelf ook eens proberen. Het strand is veertien kilometer lang. Een flinke strandwandeling is dus mogelijk, maar u kunt ook een mountainbike met dikke banden huren. Dorpjes in de omgeving van Puerto Cayo zijn Cantagallo, Olina en Manantiales. Van juni tot september trekken bultruggen hier langs de kust. Geen uitgaansgelegenheden hier.

Accommodatie

De gebouwen doen tropisch aan in roze en oranje tinten. De kamers zijn ruim, licht en modern. Ze hebben grote ramen. Ze zijn met vrij weinig meubels ingericht, zodat u een nog ruimtelijker gevoel krijgt. Op de vloer liggen plavuizen. Rolgordijnen hangen voor de ramen. Alle kamers hebben airconditioning. In totaal zijn er tien kamers, verdeeld over het huis (het hoofdgebouw), vrijstaande kamers en complete villa’s. De villa’s hebben als extra een minibar, satelliettelevisie en…. een privé zwembadje. Wat voor accommodatietype u ook kiest, overal heerst rust en heeft u veel privacy.

Officieel heeft dit resort 3*, maar wij vinden het luxe en meer sterren waard!

Voorzieningen
  • Zwembad
  • Restaurant
  • Wifi
  • Bar/lounge

Nog even een voetnoot over het restaurant, want dat heeft een heel bijzondere keuken. De chefkok laat zich inspireren door de inheemse culturen van voordat dat Spanjaarden kwamen. Aan de oude recepten heeft hij een moderne twist gegeven. Hij gebruikt veel lokale producten van het land en uit de oceaan.

  • Spa met sauna en massages
  • Roomservice
  • Parkeergelegenheid
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën