Otavalo, Runa Tupari Homestay

Ecuador

Fantastisch initiatief: homestay bij lokale Kichwa-stam. Een non-profit organisatie heeft gastgezinnen gezocht waar u kunt verblijven op het platteland bij Otavalo. U draait een dagje mee met een lid van uw gastgezin. Een betere manier om te ervaren hoe de mensen hier leven is er niet!

Locatie

De vier dorpen waar Runa Tupari samenwerkt met gastgezinnen liggen op het platteland rond Otavalo. In de omgeving is veel te doen. Otavalo is bekend om de kleurrijke markt. Maar ook een fietstocht of een rit op de rug van een paard door de natuur is een aanrader. Dit gebied is nog zo authentiek gebleven; de bewoners dragen hun traditionele kleding nog. Toch ligt de luchthaven van Quito op maar iets meer dan 40 kilometer afstand.

Accommodatie

Een betere manier om met de lokale Indianenbevolking in contact te komen, dan tijdens een homestay is er niet. Rondom Otavalo heeft een aantal gezinnen een ruimte in hun huis ingericht voor toeristen. U wordt hartelijk ontvangen, ervaart hoe het gezinsleven er hier aan toegaat. Als er markt is, kunt u met uw gastfamilie naar de kleurrijke markt. De kamers zijn eenvoudig, maar netjes. De stijl is hetzelfde als het huis waarin de familie woont. Op de vloer liggen plavuizen. Binnen ziet men de bakstenen van de muren en het dak is met pannen bekleed. De deuren en meubels zijn van hout. Een vrolijk gekleurd sprei maakt de kamer helemaal af. Iedere kamer heeft een eigen badkamer met toilet en een douche of bad.

U verblijft niet in één specifiek huis. Runa Tupari is een initiatief dat sinds 2001 in vier verschillende dorpen homestays aanbiedt. Ze ondersteunen hiermee de lokale Kichwa families (ook geschreven als Quechua). Runa Tupari betekent trouwens “ontmoet lokale mensen” in de Kichwa taal. De organisatie werkt op non-profit basis. Alle inkomsten komen ten goede van diverse projecten in de vier dorpen. Ook gaat u een dagje mee met een lid van uw gastgezin. Zo ervaart u van heel nabij hoe de mensen hier leven.

Er zijn kamers voor twee personen, maar ook familiekamers.

U verblijft hier op basis van halfpension en eet ’s avonds met uw gastgezin mee.

Voorzieningen
  • Ontbijt en diner bij de mensen thuis
  • Wifi
  • Tuin met tuinmeubels en barbecue
  • Gedeelde keuken
  • Souvenirs te koop
  • Parkeergelegenheid
  • Wasservice
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën