Mindo, Maquipucuna Lodge

Ecuador

U kijkt uw ogen uit naar de flora en fauna rond dit hotel. Orchideeën, jungle en zelfs kans om de bedreigde Andes brilbeer te spotten. Voor natuurliefhebbers en vogelspotters, voor wandelaars en rustzoekers. Een ecolodge in de jungle, even ver weg van het leven van alledag.

Locatie

Unieke locatie. Een natuurreservaat dat erkend wordt door Unesco en waar de BBC opnames heeft gemaakt voor de prachtige natuurseries die ze produceren. Een ongerept bos met een rivier met helder water. Maar helemaal bijzonder is dit gebied omdat de Andes brilbeer hier nog voorkomt. Het is een bedreigde diersoort en de enige beer die van oorsprong van het Zuid-Amerikaanse continent komt. Er is een enorme diversiteit aan vogels. De Umachaca rivier ligt op loopafstand van de lodge. Restaurants of winkels vindt u niet in de wijde omtrek. Vlinders en kikkers vormen echter een mooie bonus om te zien. Rond het hotel is maar liefst 32 kilometer aan wandelroutes uitgezet. Een zwembad vindt u niet bij de accommodatie, maar opfrissen in een kraakhelder poeltje in de rivier of onder de waterval is toch veel aanlokkelijker?

Accommodatie

In 1985 richtten de weldoeners Rodrigo en Rebeca een stichting op om de natuur in dit deel van Ecuador te beschermen. Na enkele jaren werden er bij het onderzoekscentrum kamers gebouwd en dat is langzaam aan uitgebreid. Het is lastig om deze accommodatie sterren te geven. U komt hier vooral voor de locatie, niet voor de faciliteiten of voor luxe.

Eer wordt water uit een bron op het land gebruikt en er zijn zelfs douches met warm water.

Kamertypes:

  • Umachaca House met twee- en vierpersoonsslaapkamers, elk met een eigen badkamer. Het lijkt op een enorme boomhut.
  • Tulipe House. Vier suites met twee tweepersoonsbedden en een eigen badkamer. Er is een balkon met een hangmat. Via een overdekt wandelpad is het Tulipe House verbonden met het hoofdgebouw.
  • Ayllu House, ideaal voor gezinnen. Maximaal zes personen kunnen hier slapen. Twee tweepersoonsbedden en een stapelbed staan klaar. Er zijn twee badkamers. Ook is er een gezamenlijke woonkamer. Het is een traditioneel huis van hout, op stenen pilaren. Een veranda onder het dak is deel ervan. Er staat tuinmeubilair en het is nog beter om te relaxen in één van de hangmatten. Binnen is ook veel gebruik gemaakt van hout. Een fleurig vloerkleed maakt het geheel gezellig. Het Ayllu House ligt ongeveer vijf minuten lopen van het hoofdgebouw. U heeft dus veel privacy.
  • Cachillacta House, een bungalow met hout en vooral veel glas zodat u een fantastisch uitzicht op de natuur heeft. Deze bungalow ligt een minuut lopen van het hoofdgebouw. Er zijn twee suites in gevestigd, elk met een eigen badkamer. De kamers hebben een balkon. Het geheel is stijlvol. En zelfs als u staat te douche, kunt u nog naar buiten kijken.
Voorzieningen
  • Restaurant
  • Wifi
  • Bar
  • Spelletjesruimte
  • Parkeergelegenheid
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën