Mindo, El Monte Ecolodge

Ecuador

Een echte ecolodge: kleinschalig, duurzaam en midden in de natuur. Het is een genot om te verblijven in één van de zes cabaña’s aan de rivier. Een perfecte plek om vogels te kijken.

Locatie

In het tropische nevelwoud bij Mindo liggen de mooiste accommodaties verstopt. U bent minder dan 100 kilometer van de hoofdstad Quito, maar in een totaal andere wereld. Een paradijs voor vogelspotters. Ook El Monte Lodge ligt in het bos. In het groen tussen de varen en hoge bomen kwetteren vogels en groeien medicinale planten en bijzondere orchideeën. Er werken veel lokale gidsen bij het hotel. Soms spreken ze alleen Spaans, maar ze wijzen u van alles aan. El Monte is niet met de auto bereikbaar met als gevolg dat er veel rust en privacy is. Geen winkels en restaurants op loopafstand. Wel wandelroutes en natuur. De hutten liggen langs de Rio Mindo, een heldere rivier. In de omgeving kunt u behalve wandelen en vogels kijken ook raften en paardrijden. Het plaatsje Mindo ligt op zo’n drie kilometer afstand.

Accommodatie

Zelden zo’n spectaculaire toegangsroute naar een hotel meegemaakt als bij El Monte. In een “tarabita”, een soort schommel over de rivier die u met de hand voortrekt komt u op het hotelterrein. Dit valt haast niet te omschrijven, laat u verrassen! En wees niet bang, er is niets moeilijks of engs aan; het is gewoon apart en leuk! Bij binnenkomst verwondert u zich meteen over de lobby. Deze is gezellig en uit natuurlijke materialen opgetrokken. De lobby is grotendeels open, zodat u zich één met de natuur voelt. U loopt naar uw bungalow (cabaña) die aan de rivier ligt. Er zijn er zes, sommige met twee etages. Elke cabaña heeft een eigen badkamer en u heeft zelfs warm water in uw badkuip. Voor de bouw van de huisjes is materiaal uit de omgeving gebruikt, zodat de huisjes ook helemaal opgaan in de natuur en geen storende factor vormen. In 1989 is het echtpaar dat uit Ecuador en de VS komt met de bouw begonnen.

Er is elektriciteit in de huisjes. Men probeert zo duurzaam mogelijk te zijn. Veel maaltijden zijn vegetarisch en zo veel mogelijk komt uit de nabije omgeving. Het water komt uit een natuurlijke bron. Het personeel komt uit de omgeving.

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Wifi in het hoofdgebouw
  • Zwemmogelijkheid in de rivier
  • Bar
  • Boekenruil en spelletjesruimte
  • Tuin met hangmatten en barbecue
  • Wasservice
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën