Guamote, Inti Sisa Guesthouse

Ecuador

Inti Sisa is een sfeervol gasthuis met een bijzondere boodschap. De Belgische Eva is hier, samen met anderen, jaren geleden een project gestart om de lokale bevolking te ondersteunen. Met workshops willen ze de verschillende gemeenschappen in de regio kansen bieden op een beter leven. In het aangrenzende schooltje wordt er lesgegeven aan kinderen en volwassenen. Tijdens uw bezoek krijgt u een rondleiding en vertelt Eva of één van de andere vrijwilligers u graag meer over het project. Alle inkomsten komen volledig ten goede van het project.

Locatie

In het kleine dorp Guamote, op 3000m hoogte, midden in de Andes. Guamote ligt in een armere regio van Ecuador en staat bekend om de wekelijkse markt op donderdag. Een nog authentieke markt waar iedereen uit de omgeving op af komt om boodschappen te doen of spullen te verkopen. Guamote is daarnaast ook een handig uitgangspunt voor de treinreis vanuit Alausi, El Nariz del Diablo. Alausi ligt op ca. 1 uur rijden. Baños ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van Guamote.

Accommodatie

Inti Sisa bestaat uit 24 kamers waarvan 12 in het originele gebouw en 12 in het nieuwste gebouw. De kamers zijn netjes en sfeervol ingericht met 1, 2 of 3 bedden en een eigen badkamer. Er zijn ook kamers zonder badkamer, deze bieden wij niet aan.

Voorzieningen
  • Wifi
  • Eetkamer (er wordt een vast dagmenu geserveerd voor lunch en diner)
  • Souvenirwinkel

 

  • Educatief centrum
  • Marktbezoek
  • Gemeenschappelijke zitruimte met spellen en boeken

 

Er is geen tv aanwezig in de accommodatie.

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën