Galapagos - Baltra, Golondrina I cruiseschip

Ecuador

Een cruise bij de Galapagoseilanden is voor iedereen betaalbaar. Kies voor een tourist class schip zoals de Golondrina en laat u vier, vijf of acht dagen meevoeren in deze droom. De hutten zijn simpel: u heeft een stapelbed. Maar wat geeft dat? U komt tenslotte voor de beleving en om bijzondere dieren te zien.

Locatie

De Golondrina vaart het hele jaar door in de Galapagosarchipel. Er zijn routes van 4 dagen/3 nachten, 5 dagen/4 nachten en 8 dagen/7 nachten. Alle starten vanaf Baltra. U wordt van de luchthaven op Baltra of vanaf uw hotel op Santa Cruz opgehaald en naar de Golondrina gebracht.

 

De verschillende gebieden die aangedaan worden bij de cruises:

  • Bij de 8-daagse cruise heeft u de keuze uit twee verschillende vaarroutes. Eén van de 8-daagse cruises doet Baltra, Santa Cruz, Genovesa, Bartholomé, Santiago, South Plaza, Santa Fe, San Cristóbal, Española, Floreana en North Seymour aan. Dit zijn de centrale en oostelijke eilanden.
  • De 5-daagse cruise en de andere 8-daagse cruise gaan naar de westelijke eilanden: Baltra, Isabela, Fernandina, Santiago en Santa Cruz.
  • Er is nog een 5-daagse cruise, waarbij u één nacht op Santa Cruz in Puerto Ayora slaapt en drie nachten aan boord slaapt. Deze cruise brengt u naar de centrale eilanden: Baltra, Santa Cruz, Isabela en Rábida. Een 4-daagse cruise doet dezelfde route, maar de eerste nacht in het hotel in Puerto Ayora vervalt hierbij.

 

Welke van de bovenstaande vaarschema’s u ook kiest: er zijn zoveel dieren te zien. Met een kleinere boot, een zogenaamde panga, maakt u excursies naar de kust. Het is lastig aan te geven welke dieren u ziet tijdens een cruise. Alles leeft tenslotte in het wild. Maar zeeleeuwen, zeeschildpadden, zeehonden, roggen, leguanen, pinguïns, haaien, tropische vissen, scholen pelagische vissen en tal van vogels worden over het algemeen gezien.

Accommodatie

De Golondrina I is een tourist class of budget cruiseschip. Het is een klassieke motorjacht waar maximaal zestien passagiers aan boord kunnen. Daarnaast gaat er vijf crewleden inclusief een naturalist gids mee. Het is een zogenaamd budget schip, maar de route en de dieren die u ziet zijn gelijkwaardig aan die van duurdere schepen. De hutten zijn vrij klein en er zijn stapelbedden. Maar als u niet om luxe geeft, maar de ervaring wilt opdoen, dan blijft dit een aanrader die u wat minder kost. Er zijn acht hutten, alle met een houten stapelbed. In iedere hut is wel airconditioning plus u heeft een eigen badkamer met een toilet, wasbak en douche. En er is zelfs warm water; dus met de eenvoud valt het eigenlijk best mee! Er zijn drie dekken. Op het lower deck zijn de meeste hutten, op het maindeck zijn er ook nog twee. Het bovenste dek is het zonnedek. De lengte van het schip is 22 meter. Het schip is al in 1969 gebouwd, maar voldoet nog aan alle eisen, zowel qua veiligheid als qua comfort. Er is elektriciteit, 110 Volt, geschikt voor een stekker met twee polen. De diepgang van het jacht is vijf meter en een snelheid van acht knopen kan behaald worden.   

 

Er is een lounge waar u gezellig zit, een eetruimte en een bar. Op het dak is een zonneterras. Tevens is er een televisie-ruimte waar ook DVD’s en muziek staan.

 

U mag 20 kilo bagage meenemen aan boord. Neem gemakkelijke kleding mee: korte en lange broeken en blouses of T-shirts met lange en korte mouw. Neem verder goede wandelschoenen, schoenen waarmee u ook in het water kunt, zwemspullen, een petje tegen de zon, een regenjas en sokken, een camera, een verrekijker, zonnebrand, een zonnebril, insectenspray, een navulbare waterfles of thermoskan, een wereldstekker en een zaklantaarn mee. Een kopie van uw paspoort is aan te raden. Behalve uw eigen medicijnen is het misschien handig om pilletjes tegen zeeziekte mee te nemen; u weet maar nooit!

Voorzieningen
  • Alle maaltijden zijn inbegrepen en worden in buffetvorm gepresenteerd. Water, koffie en thee zijn de hele dag door vrij verkrijgbaar. Alcoholische drankjes zijn vrij prijzig.
    Extra uitgaven betaalt u ter plekke in Amerikaanse dollars. Dat kan cash of met een creditcard (aangeraden wordt Visa of Mastercard). Bij betaling met creditcard geldt een toeslag van 2%.
  • Gebruik van snorkelmateriaal tegen betaling (richtlijn: 25 USD voor snorkelmateriaal; 25 USD voor een wetsuit)

 

Er is GEEN wifi aan boord. Tijdens een cruise heeft u grotendeels ook GEEN bereik met uw mobiele telefoon.

  • Panga tochtjes (met een kleinere boot)
  • Engelssprekende naturalist gids.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën