Galapagos - Baltra, Fragata cruiseschip

Ecuador

Uniek en onvergetelijk: een cruise bij de Galapagoseilanden. En de beste manier om de eilanden op deze manier te ontdekken. Met een klein gezelschap doet u diverse eilanden aan. U maakt excursies aan wal en heeft veel mogelijkheden om te zwemmen en te snorkelen. Uw thuisbasis is een goed middenklasse motorjacht.

Locatie

De Fragata vaart het hele jaar door bij de Galapagos archipel. Het maakt niet uit welke route u kiest en hoeveel dagen u ook vaart, de ervaring is onvergetelijk. Er zijn altijd zoveel dieren te zien. Met een kleinere boot, een zogenaamde panga of zodiac, maakt u excursies naar de kust.

De cruises met de Fragata starten vanaf Baltra. Dit eiland heeft de belangrijkste luchthaven van de Galapagoseilanden en ligt dichtbij Santa Cruz. Mocht u voor of na uw cruise één of meer nachten op Santa Cruz willen verblijven, dan is die combinatie goed mogelijk.

 

De Fragata biedt routes van 4 dagen/3 nachten, 5 dagen/4 nachten en 8 dagen/7 nachten. De verschillende gebieden die aangedaan worden bij de cruises:

  • Bij de 8-daagse cruise heeft u de keuze uit twee verschillende vaarroutes. Eén van de 8-daagse cruises doet Baltra, Santa Cruz, Genovesa, Bartholomé, Santiago, South Plaza, Santa Fe, San Cristóbal, Española, Floreana en North Seymour aan. Dit zijn de centrale en oostelijke eilanden.
  • De 5-daagse cruise en de andere 8-daagse cruise gaan naar de westelijke eilanden: Baltra, Isabela, Fernandina, Santiago en Santa Cruz.
  • Er is nog een 5-daagse cruise, waarbij u één nacht op Santa Cruz in Puerto Ayora slaapt en drie nachten aan boord slaapt. Deze cruise brengt u naar de centrale eilanden: Baltra, Santa Cruz, Isabela en Rábida. Een 4-daagse cruise doet dezelfde route, maar de eerste nacht in het hotel in Puerto Ayora vervalt hierbij.

 

Het is lastig aan te geven welke dieren u ziet tijdens een cruise. Alles leeft tenslotte in het wild. Maar zeeleeuwen, zeeschildpadden, zeehonden, roggen, leguanen, pinguïns, haaien, tropische vissen, scholen pelagische vissen en tal van vogels worden over het algemeen gezien.

Accommodatie

De Fragata is een middle class of tourist superior cruiseschip. Het is een motorjacht waar maximaal zestien passagiers aan boord kunnen. Daarnaast gaat er acht crewleden inclusief een naturalist gids mee. Bijzonder is dat het schip privé bezit is, dit draagt bij aan de persoonlijke en rustgevende sfeer die er hangt. De Fragata is een prachtig schip dat met veel lichtgekleurd hout is afgewerkt. Plof neer in de lounge waar comfortabele banken aan drie zijdes staan. Er is een bar en een televisieruimte waar ook lezingen door de naturalist gids worden gegeven.

 

Het schip telt vier dekken. Heel prettig is het duikplatform zodat u zowel voor zwemmen, snorkelen als duiken de boot makkelijk op en af kunt komen. Daar boven is nog weer het zonnedek. Op het maindeck zijn de openbare ruimtes zoals de lounge en de eetruimte. Op het benedendek en het bovendek liggen de hutten. Er zijn hutten met een tweepersoonsbed en hutten met twee eenpersoonsbedden. Elke hut heeft airconditioning en een badkamer met toilet, wasbak en een ruime douche. Er is zowel warm als koud water. De hutten zijn mooi ingericht en afgewerkt met houten vloeren, lichte muren en mooie materialen.

 

De lengte van het schip is 22 meter. De Fragata is in 1984 gebouwd. Er is elektriciteit: 110 Volt, 220 Volt en 12 Volt. De diepgang van het jacht is 6,5 meter en een snelheid van negen knopen kan behaald worden.

 

U mag 20 kilo bagage meenemen aan boord. Qua kleding zijn gemakkelijke korte en lange broeken en blouses of T-shirts met lange en korte mouw aan te raden. Verder goede wandelschoenen, schoenen waarmee u ook in het water kunt, zwemspullen, een petje tegen de zon, een regenjas en sokken. Logischerwijs neemt u een camera, een verrekijker, zonnebrand, een zonnebril, insectenspray, een navulbare waterfles of een bidon en een zaklantaarn mee. Een kopie van uw paspoort is aan te raden. Behalve uw eigen medicijnen is het misschien handig om pilletjes tegen zeeziekte mee te nemen; u weet maar nooit!

Voorzieningen
  • Alle maaltijden zijn inbegrepen. Water, koffie en thee zijn de hele dag door vrij verkrijgbaar. Na de excursies wordt u aan boord verwelkomd met een snack. Alcoholische drankjes zijn vrij prijzig op de schepen.
    Extra uitgaven betaalt u ter plekke in Amerikaanse dollars. Dat kan cash of met een creditcard (aangeraden wordt Visa of Mastercard).
  • Verhuur van snorkelmateriaal. Wet suites kosten USD 25 voor 5 dagen en USD 35 voor 8 dagen en voor snorkelmateriaal wordt nog eens een zelfde bedrag gerekend.
  • Panga tochtjes (met een kleinere boot)
  • Lezingen door naturalisten. Er gaat aan boord altijd een naturalist mee, een gids die gespecialiseerd is in de natuur van de Galapagoseilanden. Sinds 1975 is dit al verplicht gesteld. De gidsen hebben een goede opleiding achter de rug en ze moeten ook meehelpen aan natuurbehoud. Behalve dat ze veel over de ecologie, de flora en de fauna weten, hebben ze ook over geologie en vulkanologie geleerd. En praktischer zaken zoals eerste hulp en management en kampeertechnieken zijn ook aan bod geweest bij hun opleiding.

 

Er is GEEN wifi aan boord. Tijdens een cruise heeft u grotendeels ook GEEN bereik met uw mobiele telefoon

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën