Galapagos - Baltra, Eco Galaxy II cruiseschip

Ecuador

Luxe in samenhang met aandacht voor de natuur is de visie van de Eco Galaxy II. Dit is een luxe eco-catamaran die door de Galapagosarchipel vaart. Het is een first class schip. Maximaal zestien passagiers gaan mee aan boord. Er zijn diverse routes die met het schip gevaren worden. Tijdens de cruises zijn landexcursies en snorkelexcursies inbegrepen. Duiken is mogelijk tegen een meerprijs.

Locatie

De Eco Galaxy II vaart het hele jaar door in de Galapagosarchipel. Er zijn routes van 5 dagen/ 4 nachten, twee verschillende routes van 6 dagen/5 nachten en twee routes kunnen gecombineerd worden, waardoor 10- en 11-daagse varianten ontstaan. Sommige cruises starten vanaf Baltra, andere vanaf San Cristóbal. De cruises eindigen eveneens op één van beide eilanden.

 

De verschillende gebieden die aangedaan worden bij de cruises:

 • De 5-daagse cruise begint op San Cristóbal. U vaart naar Santa Fe, South Plaza, North Seymour, Mosquera, Genovesa en Santa Cruz. De route eindigt op Baltra.
 • De eerste 6-daagse cruise gaat naar de westelijke eilanden: Baltra, Santa Cruz, Isabela, Fernandina, Santiago en Rábida. De cruise eindigt ook weer bij Santa Cruz en Baltra.
 • De tweede 6-daagse cruise begint op Baltra en voert u langs Santa Cruz, Santiago, Floreana, Española en eindigt op San Cristóbal.

 

Welke van de bovenstaande vaarschema’s u ook kiest: er zijn zoveel dieren te zien. Met een kleinere boot, een zogenaamde panga, maakt u excursies naar de kust. Het is lastig aan te geven welke dieren u ziet tijdens een cruise. Alles leeft tenslotte in het wild. Maar zeeleeuwen, zeeschildpadden, zeehonden, roggen, leguanen, pinguïns, haaien, tropische vissen, scholen pelagische vissen en tal van vogels worden over het algemeen gezien.

Accommodatie

De Eco Galaxy II is een first class cruiseschip. Als u zo’n groot schip op uw netvlies heeft, is dat beeld helemaal verkeerd. Er gaan maximaal zestien passagiers mee aan boord.

 

Het is een vrij nieuw schip, dat in 2015 te water is gelaten. Het is een catamaran waarbij veel aandacht is besteed aan duurzaamheid en milieu. Het schip verbruikt weinig brandstof. Zowel uw toiletspullen als de schoonmaakspullen zijn biologisch afbreekbaar. Veel water wordt hergebruikt. Er is Ledverlichting. Met hun inkomsten ondersteunt de Eco Galaxy lokale projecten, bijvoorbeeld op scholen en voor natuurbehoud. Een andere gunstige bijkomstigheid is dat de boot erg stabiel is.

Er zijn acht passagiershutten. Vier hutten liggen op het bovendek en vier op het maindeck. Geen bedompte bedoening, maar met hoge plafonds, lichte muren, chique inrichting, goede matrassen en grote panoramaramen. Er is airconditioning en een kluisje. De badkamers zijn ruim. Er is een douche met warm en koud water. Helemaal passend bij het beleid van de Eco Galaxy zijn waterbesparende maatregelen en afbreekbare shampoo en zeep. Op aanvraag kan er een haardroger in uw kamer neergelegd worden. Sommige hutten hebben een tweepersoonsbed, andere twee eenpersoonsbedden en op het bovendek zijn er hutten met een tussendeur. Ideaal voor gezinnen met wat jongere kinderen. Er is elektriciteit, zowel 110 als 220 Volt.

 

In totaal zijn er vier dekken: het zonnedek, het bovendek, het hoofddek en benedendek. Goed toeven is het op de ligstoelen op het zonnedek. Een dek lager vindt u de lounge. Waar u zich ook bevindt, alles straalt rust, warmte en luxe uit. Er is een bar, een tv-ruimte met dvd’s, een bibliotheek en een eetkamer. In de keuken worden veel lokale ingrediënten verwerkt in de maaltijden.

 

Het schip is 27 meter lang en kan een kruissnelheid van 10 tot 11 knopen bereiken.

 

U mag 20 kilo bagage meenemen aan boord. Neem gemakkelijke kleding mee: korte en lange broeken en blouses of T-shirts met lange en korte mouw. Neem verder goede wandelschoenen, schoenen waarmee u ook in het water kunt, zwemspullen, een petje tegen de zon, een regenjas en sokken, een camera, een verrekijker, zonnebrand, een zonnebril, insectenspray, een navulbare waterfles of thermoskan, een wereldstekker en een zaklantaarn mee. Een kopie van uw paspoort is aan te raden. Behalve uw eigen medicijnen is het misschien handig om pilletjes tegen zeeziekte mee te nemen; u weet maar nooit!

Voorzieningen
 • Alle maaltijden zijn inbegrepen. Water, koffie en thee zijn de hele dag door vrij verkrijgbaar. Terug van een excursie wordt u welkom aan boord geheten met een snack. Alcoholische drankjes zijn vrij prijzig.
  Extra uitgaven betaalt u ter plekke in Amerikaanse dollars. Dat kan cash of met een creditcard (aangeraden wordt Visa of Mastercard).
 • Gebruik van snorkelmateriaal
 • Panga tochtjes (met een kleinere boot)

 

Er is GEEN wifi aan boord. Tijdens een cruise heeft u grotendeels ook GEEN bereik met uw mobiele telefoon.

 • Kajakken
 • Engelssprekende naturalist gids
 • Duikmateriaal te huur
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën