Galapagos - Baltra, Alya cruiseschip

Ecuador

Luxe, kleinschalige catamaran met motor die met maximaal zestien gasten aan boord verschillende routes door de Galapagos archipel uitvoert. De hutten zijn ruim en comfortabel en hebben een balkon. Per dag zijn meerdere excursies inbegrepen. Alle maaltijden zijn ook inclusief en van hoog niveau.

Locatie

De Alya vaart het hele jaar door in de Galapagosarchipel. Er zijn routes van 5 dagen/4 nachten en twee routes van 6 dagen/5 nachten. Alle routes starten en eindigen op Baltra.

 

De verschillende gebieden die aangedaan worden bij de cruises:

 • De 4-daagse cruise begint op Santa Cruz. Vervolgens vaart u naar Genovesa, Santiago, Bartolomé, Mosquera en terug naar Santa Cruz.
 • De eerste 6-daagse cruise brengt u naar Santa Cruz, Isabela, Fernandina naar Santiago en eindigt in Santa Cruz.
 • De andere 6-daagse cruise brengt u van Baltra, naar Seymour, Plazas, Santa Fe, San Cristóbal, Española, Floreana en eindigt wederom in Santa Cruz. 

 

Welke van de bovenstaande vaarschema’s u ook kiest: er zijn zoveel dieren te zien. Met een kleinere boot, een zogenaamde panga, maakt u excursies naar de kust. Het is lastig aan te geven welke dieren u ziet tijdens een cruise. Alles leeft tenslotte in het wild. Maar zeeleeuwen, zeeschildpadden, zeehonden, roggen, leguanen, pinguïns, haaien, tropische vissen, scholen pelagische vissen en tal van vogels worden over het algemeen gezien.

Accommodatie

De Alya is een luxury class cruiseschip. Als u zo’n groot schip op uw netvlies heeft, is dat beeld helemaal verkeerd. Er gaan maximaal zestien passagiers mee aan boord. De kapitein en acht bemanningsleden waaronder een professionele naturalist gids gaan ook mee met de cruise.

Er zijn drie dekken met ruimtes voor gasten: het hoofddek, het bovendek en het zonnedek. Er is een lounge en een eetzaal.

 

De acht hutten zijn ruim. Er is veel kastruimte. De inrichting is modern en licht. Er zijn grote ramen naar buiten toe. De bedden kunnen zowel als tweepersoonsbed, als twee eenpersoonsbedden neergezet worden. Vier liggen er op het hoofddek en vier op het bovendek. Alle hutten hebben een balkon. Er is nog één extra hut zonder balkon. Alle hutten hebben airconditioning, een ruime badkamer, een muzieksysteem, luxe beddengoed en een föhn.

 

De Alya (ook wel geschreven als Alia) is een ultramoderne catamaran. Het is een nieuw schip, dat in 2017 gebouwd is. De Alya is 32 meter lang en kan een snelheid van twaalf knopen bereiken. Er is elektriciteit, zowel 110 als 220 Volt.

 

U mag 20 kilo bagage meenemen aan boord. Neem gemakkelijke kleding mee: korte en lange broeken en blouses of T-shirts met lange en korte mouw. Neem voor de avonden wat nettere kleding mee. Gala hoeft zeker niet, maar iets nettere kleding dan overdag wordt op prijs gesteld. Neem verder goede wandelschoenen, schoenen waarmee u ook in het water kunt, zwemspullen, een petje tegen de zon, een regenjas en sokken, een camera, een verrekijker, zonnebrand, een zonnebril, insectenspray, een navulbare waterfles of thermoskan, een wereldstekker en een zaklantaarn mee. Een kopie van uw paspoort is aan te raden. Behalve uw eigen medicijnen is het misschien handig om pilletjes tegen zeeziekte mee te nemen; u weet maar nooit!

Voorzieningen
 • Alle maaltijden zijn inbegrepen. Water, koffie, thee en verse sappen zijn de hele dag door vrij verkrijgbaar. Alcoholische drankjes zijn vrij prijzig. Extra uitgaven betaalt u ter plekke in Amerikaanse dollars. Dat kan cash of met een creditcard (aangeraden wordt Visa of Mastercard).
 • Jacuzzi
 • Wifi en internet
 • Gebruik van snorkelmateriaal en wetsuits is inbegrepen
 • Dinghy tochtjes (met een kleinere boot)
 • Kajakken
 • Engelssprekende naturalist gids
 • Duiken tegen meerprijs
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën