Cuenca, Casa San Rafael

Ecuador

Strijk neer met een goed boek in één van de zitruimtes van Casa San Rafael. Als het koud is, steekt men graag de open haard voor u aan. Pak een kopje koffie of thee en komt tot rust voordat u naar de indrukwekkende nieuwe kathedraal wandelt. Casa San Rafael is gevestigd in een koloniaal herenhuis en is ingericht met antieke meubels.

Locatie

Casa San Rafael is zeer centraal in Cuenca gesitueerd. Op de hoek van een straat met statige huizen op minder dan 400 meter afstand van de oude en de nieuwe kathedraal. Diverse musea zijn er binnen een straal van twee kilometer. Pleinen en parken, restaurants, de lokale markt, supermarkten en winkels: alles in de directe omgeving.

Accommodatie

In een gerenoveerd herenhuis in koloniale stijl is Casa San Rafael gevestigd. Het roze gebouw valt op in het straatbeeld. Er zijn diverse ruimtes om te zitten. De meubels zijn antiek, met gecapitonneerde fauteuils en houten kastjes. Schilderijen van de Maagd Maria en andere heiligen sieren de wanden en worden verlicht door antieke kandelaars. Details als een verzameling oude borden aan de muur, een ouderwetse telefoon zorgen ervoor dat u elke keer weer iets nieuws ontdekt. Koffie en thee kunt u de hele dag door gratis pakken.

Er zijn dertien kamers. In de kamers zijn de muurschilderingen met bloem- en plantpatronen opvallend. De kamers zijn vrij eenvoudig ingericht met houten vloeren en slechts enkele meubels. Ze stralen rust uit door de zachte tinten die bij de inrichting zijn gebruikt. Er zijn eenpersoonskamers en tweepersoonskamers. Op een aantal tweepersoonskamers kan een derde bed geplaatst worden, alhoewel veel kamers wel vrij klein zijn (11 m2). Er zijn tweepersoonskamers met een tweepersoonsbed en met twee losse bedden. Sommige kamers hebben een patio.  In alle kamers is televisie, een kluisje en er staat een bureau. De badkamer heeft een bad of een douche en er is een föhn aanwezig. De kamers kijken uit op een binnenplaats of op straat.  

Voorzieningen
  • Ontbijtrestaurant
  • Wifi
  • Roomservice voor ontbijt
  • Wasservice
  • Parkeermogelijkheden in de omgeving
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën