Cotopaxi, Tambopaxi

Ecuador

Overnacht in dit traditionele berghotel met indrukwekkend uitzicht op de Cotopaxi vulkaan. Ga mee op avontuur en maak een wandeling of een tocht te paard. Bezoek bijvoorbeeld de meren van Limpiopungo en Santo Domingo of de ruïnes van Pucara El Salitre. Er is genoeg te beleven in deze omgeving! 

           

Locatie

Tambopaxi Lodge bevindt zich in de plaats Cotopaxi. Hier is een gelijknamige indrukwekkende actieve vulkaan. Vertaald uit de Quechua taal betekent Cotopaxi, maanhals. Het nationale park ligt op 2 uur rijden van de Ecuadoraanse hoofdstad Quito. Het National Park is toegankelijk via verschillende valleien en heeft een hoogte die varieert tussen 3.400 en 5.897 meter. Het is het grootste vulkanisch gebied van Ecuador en te midden van al dit natuurgeweld ligt de Tambopaxi Lodge. In de omgeving zijn er ook nog andere plekken om te bezoeken, zoals de meren van Limpiopungo en Santo Domingo en de ruïnes van Pucara El Salitre.

Accommodatie

De lodge heeft 2 verschillende soorten accommodatie. Er is een hoofdcabine met 32 bedden verdeeld over 4 kamers, dit is met een gedeelde badkamer. Ben je op zoek naar meer comfort? De lodge heeft nog een hut/cabine met 6 slaapkamers, met eigen badkamer. Deze slaapkamers bieden meer comfort en alle kamers hebben hun eigen verwarmingssysteem.

 

De bouwstijl van dit berghotel is gebaseerd op de traditionele bouwwijze van de lokale paramo huizen. Dit past helemaal in het landschap en heeft zo min mogelijk negatieve invloed op het indrukwekkende uitzicht. De lodge biedt veel verschillende activiteiten aan. Kies voor een korte en gemakkelijke wandeling. Of ga mee op lange wandeling van een hele dag of zelfs meerdere dagen. Een rit te paard is ook mogelijk!  

Voorzieningen
  • Wifi
  • Restaurant                        
  • Excursiemogelijkheden                               

 

Deze lodge heeft geen zwembad.Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën