Lower Amazon, Coca, Sani Lodge

Ecuador

Klim naar boven, de 100 meter hoge uitkijktoren op en kijk uit over het tropisch regenwoud waardoor de Sani Lodge wordt omringd. Sta oog in oog met bijzondere vogels en vlinders. Misschien ligt er wel een brulaap op ooghoogte op een tak. Wandel over de vele trails. U bent ver van wegen in deze lodge die alleen per boot bereikbaar is, maar vlakbij een Kichwa (Quechua) dorp. Een mooie en kleinschalige lodge.

Locatie

Natuur, jungle, dieren in het wild, traditioneel levende stammen: u verblijft diep in de jungle van het Napo gebied. De dichtstbijzijnde grotere plaats is Coca. Dit is ook de aanvlieghaven voor dit gebied. Maar vergist u zich niet in de afstanden. Vanaf Coca is het nog drie uur voordat u bij de lodge bent. Een Engelssprekende begeleider verwelkomt u op de luchthaven van Coca en brengt u naar de boulevard, waar de boot klaarligt. Per gemotoriseerde kano vaart u diep de jungle in. Geniet van het uitzicht, de flora en de fauna; de weg naar de lodge toe is al de moeite waard. Als de boot bij de steiger in the middle of nowhere aanmeert, loopt u nog een kwartier door het bos en vervolgens peddelt u het laatste stukje een meer over. En daar op een sprookjesachtige plek aan het Challuacocha Lake ligt de Sani Lodge. Het grenst aan het National Park Yasuní en het Cuyabeno natuurreservaat.

Een groene en duurzame bestemming. Het is een ideale plek om vogels te spotten.

               

Accommodatie

Het personeel dat in de lodge werkt is afkomstig uit de dorpen rond de lodge. U bent echt op bezoek bij de Kichwa (Quechua Indianen). De grond is ook hun bezit. Het is geen toneelstukje dat opgevoerd wordt, maar u bent daadwerkelijk te gast bij de mensen en maakt deel uit van hun echte leven.

U verblijft in een luxe hut. In totaal zijn er dertien. Alle hutten zijn in lokale stijl gebouwd. Materialen uit de omgeving zijn gebruikt, net als de locals voor hun eigen huizen gebruiken. Voor de ramen zit geen glas, maar er is muskietengaas voor gespannen en daken zijn van bladeren gemaakt. Iedere hut heeft een ventilator en stromend water. Pure luxe in sterren uitgedrukt moet u hier niet verwachten, maar er zijn mooie kamers met stijlvolle houten meubels, een veranda, balkon of terras. Iedere kamer heeft een eigen badkamer met een douche met warm water. Boven de bedden hangt een klamboe. Er is elektriciteit in de kamers.

 

Kamertypes:

 • 10 vrijstaande tweepersoonshutten voor maximaal twee volwassenen en één kind
 • 1 minisuite op palen boven de grond. Met uitzicht op de lagune. Er is een terras. Er staat een tweepersoonsbed en er is een sofa. In de minisuite kunnen maximaal twee personen verblijven.
 • 1 familiehut met twee verdiepingen. Maximaal twee volwassenen en vier kinderen kunnen hier verblijven. Er is een tweepersoonsbed en vier eenpersoonsbedden. De familiehut kijkt uit over de lagune. Er is een ruim balkon met schommelstoelen.
 • 1 multi hut met een grote slaapruimte waar diverse bedden staan en nog aparte slaapkamers. Maximaal zes personen kunnen hier slapen. Een ideaal verblijf voor een groot gezin of bevriende stellen of gezinnen. Er is een badkamer met een bad. De multihut kijkt ook uit over de lagune.

U verblijft op basis van volpension in de Sani Lodge. De maaltijden van het diner op de eerste dag tot het ontbijt op de dag van vertrek zijn inbegrepen.

Tijdens de excursies, die ook inbegrepen zijn, kunt u gebruik maken van rubberlaarzen en regenponcho’s van de lodge.

De accommodatie ondersteunt het Sani Warmi project waarbij de vrouwen gestimuleerd worden om hun eigen business op te zetten. Ze maken bijvoorbeeld kunstvoorwerpen van zaden, takken en vezels. Tevens wordt duurzaamheid nagestreefd en wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van zonne-energie.

Voorzieningen
 • Restaurant
 • Water, koffie en thee gedurende de dag
 • Wifi in de gemeenschappelijke ruimtes
 • Bar
 • Kajakken
 • Uitkijktoren
 • Excursies onder begeleiding van Engelssprekende gidsen
 • Kleilik nabij het hotel
 • Veel wandelmogelijkheden
 • Wasservice
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën