Lower Amazon, Coca, riviercruiseschip Manatee

Ecuador

Maak een unieke cruise door het Amazonegebied met een luxe rivierboot. Door een ongerept gebied vaart u over de Napo rivier. Alle maaltijden en excursies zijn inbegrepen. U verblijft in een luxe en ruime hut met een groot raam om optimaal te kunnen genieten van de omgeving. Er kunnen slechts 30 passagiers mee aan boord, dus kleinschaligheid is gegarandeerd. Goede natuurgidsen vergezellen u tijdens uw cruise.

Locatie

De cruise start in Coca. U vliegt vanuit Quito naar Coca. Daarvandaan vaart met in ca. 1,5 uur, met een gemotoriseerde kano naar de boot. Dit is het Lower Amazon gebied van Ecuador. U vaart over de Napo rivier. Deze ontspringt bij de vulkaan Cotopaxi in Ecuador en mondt uit in de Amazone. Net voor de grens bij Peru loopt de rivier dwars door het Yasuni National Park. Het is één van de gebieden ter wereld met de grootste biodiversiteit. Meer dan 1000 soorten bomen, meer dan 650 soorten vogels, meer dan 170 soorten zoogdieren, meer dan 120 soorten reptielen en duizenden soorten insecten. U gaat per boot naar afgelegen en ongerepte gebieden. Ver van de bewoonde wereld, maar aan boord heeft u toch allerlei moderne gemakken.

Accommodatie

Een luxe riviercruiseschip, het wordt een boutique cruise genoemd. De opbouw is van hout. Er zijn vier lagen. Dit luxe riviercruiseschip is in 2017 gebouwd. De boot is 37 meter lang. Er passen maximaal 30 personen aan boord van de Manatee. Op het laagste dek zijn de lobby en het restaurant. Ook heeft de bemanning hier zijn slaapruimte en worden uw maaltijden bereid. Op het tweede dek zijn tien standaardhutten. Elke hut heeft de naam van een dier dat in dit gebied leeft. Op het derde dek zijn ook nog vier kamers. Dit zijn de deluxe hutten. Er is een bar, een lounge met gezellige zitjes en een dek met stoelen. Tot slot is er nog het zonnedek met een jacuzzi, ligstoelen en zitjes.

Er zijn standaardsuites en deluxe suites. De standaardsuites zijn 3,8 bij 5 meter groot. De deluxe suites zijn 3,8 bij 6 meter groot. In beide types heeft u de keuze uit een tweepersoonsbed of twee losse bedden. Er zijn hutten met een tussendeur. Het maakt niet uit of u voor een standaard- of een deluxe suite kiest qua uitzicht: er zijn alleen maar buitenhutten en alle hebben een groot panorama raam, dat van de vloer tot het plafond loopt. Beide beschikken ook over airconditioning en bij beide hutten heeft u een balkon met twee stoeltjes. In de badkamer van de standaardsuite is een toilet, een wastafel en een douche. De deluxe suite heeft een badkuip met whirlpool functie. Warm water is 24 uur per dag beschikbaar. Er ligt een haardroger.

Voorzieningen
  • U verblijft op basis van volpension. Het ontbijt is een buffet, lunch en diner zijn a la carte.
  • Excursies onder begeleiding van een natuurgids zijn inbegrepen.
  • Laarzen & regenponcho zijn aan boord.
  • Wifi, op sommige locaties en tegen betaling.
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën