Upper Amazon, Tena, Liana Lodge

Ecuador

Ultieme jungle-ervaring. Hutten in lokale stijl in het regenwoud, aan een rivier. Maar met eenvoudige bereikbaarheid per auto en het laatste stukje per kano. Goed uitgangspunt voor het maken van wandelingen en kanotochtjes waarbij u vogels en andere dieren kunt spotten.

Locatie

In één woord: schitterend! U moet wel van rust en natuur houden, anders bent u hier niet op de juiste plek. Vanaf de bar kijkt u uit over de jungle en de Arajuno rivier. Dit is een zijtak van de meer bekende Napo rivier. Een goed uitgangspunt voor het maken van trekkings door de jungle. Er werd veel gekapt in het Ecuadoraanse regenwoud. Daarom werd in 1993 gestart met het project Selva Viva. In eerste instantie om ontbossing tegen te gaan. Maar al doende kwam men op het idee om het toerisme in deze regio te bevorderen om op die manier aan inkomsten te komen voor het project. Bovendien kan de lokale bevolking beter geld verdienen aan toeristen dan aan hout. Zo werd het ecohotel Liana Lodge op deze speciale locatie gesticht.

Het is ongeveer vijf uur rijden naar Quito. De dichtstbijzijnde grotere plaats is Tena. Het laatste stuk naar de lodge kan alleen met een kano afgelegd worden. Zie niet de ongemakken, maar als een deel van de jungle-ervaring.

Een extra dimensie voegt de uitkijktoren toe. Van boven af ziet u het oerwoud en u maakt kans om oog in oog te staan met apen en vogels.

Accommodatie

In lokale stijl zijn de twee-onder-één kap hutten en kamers gebouwd. In totaal zijn er negen bungalows en zeventien kamers. Er zijn tweepersoons-, driepersoons- en vierpersoonskamers. In de tweepersoonskamer staat een eenpersoonsbed en een tweepersoonsbed. Ideaal is het balkon dat iedere kamer heeft; zo beleeft u de natuur nog meer. Iedere kamer heeft zijn eigen badkamer met een douche en toilet. Er is zelfs warm water. De kamers kijken uit over de tuin. Er is een kluisje. Er is slechts beperkt elektriciteit. Maar bij de receptie kunt u apparaten opladen.

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Bar
  • Tuin met terras
  • Parkeergelegenheid

Let op: u bevindt zich in de jungle, er is geen internet beschikbaar.

Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën