Bouwsteen Jungle van Ecuador

Spot de acht soorten apen, die leven in de jungle rond de Sacha Lodge. Kijk goed of een opgerolde anaconda aan de waterkant ligt en of de ogen van kaaimannen oplichten in het duister als u met uw zaklamp de waterkant afspeurt. Wat een prachtig gebied ligt er rond de Sacha Lodge. Te voet en per kano maakt u excursies. Een hoogtepunt is de gigantische canopy brug van 36 meter hoog waar vanaf u het regenwoud verkent.

Verblijf in prachtige lodge
Diep in de jungle
Incl. vluchten en activiteiten
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.

Reis van dag tot dag: Jungle van Ecuador

Dag 1   Aankomst Coca

Dag 2   Lower Amazon gebied

Dag 3   Lower Amazon gebied

Dag 4   Vertrek Coca

100% maat werk

Dag 1 Quito - Coca, Lower Amazon

De jungle in, naar de ecolodge

Ecuador-Coca-Amazonegebied-medewerkster-Eva Ecuador-Coca-Amazon-lokaal-meisje_1_530615 Ecuador-Coca-Amazonegebied-kanovaren_1_530634

We regelen voor u een binnenlandse vlucht van Quito naar Coca. U krijgt een korte briefing en een lekkere lunch en dan bent u helemaal klaar voor het jungle-avontuur in het Amazonegebied. Met een gemotoriseerde kano zet u koers naar de lodge waar u de komende nachten verblijft. Deze ligt aan het Pilchicocha meer. Het laatste stukje wordt peddelend met een kano afgelegd. U bezoekt een vlindertuin. Bij terugkomst is het al snel tijd voor het diner.  Loop nog een rondje en zie een otter op zijn rug drijven, een brutaal aapje kan tot vlak bij uw balkon komen, een luiaard hangt in de boomtakken. Maar daarmee is deze enerverende dag nog niet ten einde. Het wordt donker en dan ziet de jungle er heel anders uit. Andere dieren komen tevoorschijn. Onder begeleiding van een gids gaat u op stap om insecten en slangen te spotten. Als alternatief maakt u een boottocht en gaat u op zoek naar kaaimannen. Hun ogen lichten op in het schijnsel van een zaklamp.

 

Overnachting nabij Coca, Lower Amazon.

Inclusief binnenlandse vlucht, transfer vanaf Coca, lunch, diner, Engelssprekende gids en lokale gids, excursies

Dag 2 Lower Amazon, Sacha Lodge

Canopy brug en hike door de jungle

Vroeg op. Een heerlijk ontbijt staat al klaar. Vandaag gaat u naar de Canopy-brug. Uniek bij de Sacha Lodge. 275 meter loopt u tussen de boomtoppen door. De brug is 36 meter hoog. Magisch om het oerwoud vanuit dit oogpunt te zien! U staat oog in oog met vogels; apen springen van boomtak naar boomtak. Terug naar de lodge en daarna een wandeling door het regenwoud. U loopt door het Terra Firma en Igapo bos. Een gids wandelt met  mee en vertelt u over de tradities en het medicinale gebruik van planten hier. Lunchen met uitzicht over het meer en daarna kiezen wat voor wandeling u deze middag gaat doen. De eerste optie is een eenvoudige hike langs de Napo rivier. De tweede optie is wat zwaarder: de Leoncilla Trail. Maar hierbij maakt u wel kans om de bijzondere grijze springaap te spotten. Dit zijn kleine aapjes, ook wel titi genoemd.

 

Overnachting nabij Coca, Lower Amazon.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids en lokale gids, excursies

Dag 3 Lower Amazon, Sacha Lodge

Hiken en kanovaren door het moeras

Ecuador-Coca-Amazonegebied-suspension-bridge

Vandaag loopt u de Lagartococha Trail. Behalve genieten van de prachtige natuur, hoort u tijdens de wandeling van alles over de cultuur van de stammen die hier leven. Uw doel om naar toe te lopen is het Lagartococha meer. Daar aangekomen liggen er kano’s klaar. U peddelt over het donkere water en gaat om zoek naar kaaimannen en anaconda’s. Aan de oevers scharrelen capibara’s rond. Aan de overkant van het meer legt u weer aan en wandelt u verder. Grote kans om hier kapucijnapen en doodshoofdaapjes te zien. Na de lunch, gaat u zelf op jacht. Op piranha’s wel te verstaan. Vanaf de steiger bij de lodge heeft u al goede kans om er één aan de haak te slaan. Met een gids peddelt u door smalle beekjes naar een moeras. Goed opletten, want dieren kunnen zomaar op een tak zitten of wegduiken tussen het gras. Bij het moeras meert u aan bij een indrukwekkende oud kapokboom. Er is een houten uitkijktoren gebouwd en hier geniet u van de zonsondergang. Lekkere trek gekregen? Terug naar de knusse lodge voor het diner.

 

Overnachting nabij Coca, Lower Amazon.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids en lokale gids, excursies

Dag 4 Vertrek Sacha Lodge - Quito

Helaas is dit jungle-avontuur alweer voorbij. U maakt een korte wandeling naar de boot. Wie weet ziet u onderweg nog dieren, die u eerder niet zag. Speur naar apen en vogels. De boot brengt u terug naar Coca. En vanaf daar vliegt u naar Quito.

 

Inclusief ontbijt, transfer, binnenlandse vlucht, Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën