Bouwsteen Homestay

Als u echt onderdeel uit wilt maken van het dorpsleven in Ecuador, is dit de ideale bouwsteen. U verblijft bij de mensen thuis. Niet luxe, maar wel een bijzondere ervaring! U gaat mee het dorp in en eet samen met uw gastgezin. Ook de rit naar de homestay en terug zijn de moeite waard. Kleine dorpen, natuurschoon zoals watervallen en lagunes, kleurrijke markten en fotogenieke mensen ziet u onderweg.

Slapen bij de locals thuis
Ervaring van dagelijks leven
Mooie routes heen en terug
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.

Reis van dag tot dag: Homestay

Dag 1   Aankomst omgeving Otavalo

Dag 2   Homestay bij Otavalo

Dag 3   Vertrek Otavalo

100% maat werk

Dag 1 Naar Runa Tupari

Authentieke dorpen in Noord-Ecuador

Ecuador-Otavalo-Cuicocha-meer_1_523669 Ecuador-Otavalo-vrouw-met-kindje Ecuador-Otavalo-Runa-Tupari-

U wordt opgehaald en naar een klein dorp in de omgeving van Otavalo gebracht . U brengt vandaag een bezoek aan enkele authentieke dorpen in de noordelijke hooglanden van Ecuador. Hier leven stammen die niet alleen hun tradities in ere houden, maar ook nog de kleurrijke kleding dragen die hun voorouders ook al aan hadden. Het zijn handwerklieden, gespecialiseerd in het maken van matten, muziekinstrumenten, sieraden, kleding en doeken. Maar u gaat ook naar de Peguche waterval en tot slot naar de wonderschone Cuicocha lagune in het natuurreservaat Cotacachi-Cayapas.

 

Uw einddoel van vandaag is een bijzonder verblijf. U slaapt bij een Kichwa (Quechua) familie thuis. Zo ervaart u pas echt hoe de mensen hier leven. Samen met uw gastfamilie neemt u aan tafel plaats voor het avondeten.

 

Overnachting nabij Otavalo.

Inclusief privétransfer met Engelssprekende chauffeur/gids, diner

Dag 2 Runa Tupari

U wordt vroeg opgehaald voor een bezoek aan enkele verscholen meren. Ze liggen op zo’n 3700 meter hoogte en zijn omringd door paramo, zompige aarde die typerend is voor deze omgeving. Vanaf de meren start uw hike. Het is zwaar, vooral vanwege de hoogte. U klimt naar de top van de Fuya Fuya berg, naar een hoogte van 4265 meter. De beklimming duurt circa twee uur en u dient over een goede conditie te beschikken om hieraan te beginnen. Maar de beloning is alle inspanning waard. Wat een uitzicht over de Andes en bij helder weer op omliggende vulkanen zoals de Imbabura en de met sneeuw bedekte Cayambe. Daarna de rit terug naar uw homestay.

 

In de middag is er alle tijd om deel uit te maken van de lokale gemeenschap. Wandel samen met een lid van uw gastgezin in het dorp rond en kijk wat de dorpelingen aan het doen zijn.

 

Overnachting nabij Otavalo.

Inclusief ontbijt, diner, excursie

El Ángel National Park
Otavalo

El Ángel National Park

El Ángel National Park is bekend vanwege de Frailejónes. Dit zijn bijzondere planten die alleen in de Andes...

Merentrekking Cuicocha
Otavalo

Merentrekking Cuicocha

Bij het kratermeer van Cuicocha blijft u foto’s nemen. Wat een mooi plaatje! Helderblauw water omringd door...

Dag 3 Vertrek Runa Tupari

Ecuador-Otavalo-kleurrijke-stoffen Ecuador-Quito-Ottovalo

De kleurrijke markt van Otavalo moet bijna wel op uw lijstje staan om te bezoeken tijdens een reis naar Ecuador. Op woensdag en zaterdag is het kleurrijke spektakel het grootst. De lokale bevolking komt in hun traditionele kleding uit alle dorpen in de buurt. Het is voor hen niet alleen dé plek om inkopen te doen maar ook een sociale gebeurtenis. Voor ons is het de ideale plek om alle kunstnijverheid van Ecuador te bewonderen en een mooi souvenir te scoren. Dekens, poncho’s, sjaals van alpacawol, houten maskers, sieraden; alles is hier te vinden. Maar u kijkt vooral uw ogen uit naar de mensen. De vrouwen met dikke rokken en geborduurde blouses, mannen met poncho’s en hoeden; hun haren vaak gevlochten.

 

Inclusief ontbijt, privétransfer met Engelssprekende chauffeur/gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën