Bouwsteen Slapen op een hacienda

Ecuador kent prachtige nog in werking zijnde herenboerderijen. Dus wat is er leuker dan een paar nachtjes slapen op een traditionele hacienda, waar heerlijke kaas gemaakt wordt? Dit kan tijdens deze bouwsteen in Cayambe. Bezoek ook een rozenkwekerij in de omgeving, daarom staat de regio bekend. Cayambe: een weinig bezochte plaats die een leuke toevoeging vormt tijdens uw reis door Ecuador.

Uniek, authentiek verblijf
Rozenhoofdstad van Ecuador
Weinig toeristen in deze regio
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.

Reis van dag tot dag: Slapen op een hacienda

Dag 1    Aankomst Cayambe

Dag 2    Cayambe

Dag 3    Vertrek Cayambe

100% maat werk

Dag 1 Quito - Cayambe

Slapen in een bijzonder landhuis

Ecuador-Cayambe-hacienda-Zuleta-2

U wordt bij uw hotel in Quito opgehaald en naar uw hotel in Cayambe gebracht. Het leukste is om niet in een standaard hotel in Cayambe zelf te verblijven, maar te kiezen voor een ervaring: slapen op een nog in werking zijnde hacienda of in een oude molen. In deze bouwsteen hebben we een verblijf in Hacienda Zuleta, opgenomen. Gevestigd in een koloniaal landhuis uit de 17e eeuw. Hacienda Zuleta is een parel op het platteland van Ecuador midden in de Andes. De haciënda (boerderij) is nog steeds in bedrijf en staat bekend om de lekkerste kazen van Ecuador. De familie van de oud-president van Ecuador, Galo Plazo Lasso, is eigenaar van de boerderij. Kleinzoon Fernando runt de haciënda, maar ook de rest van de familie komt hier graag. In de tuin verbouwen ze groente, fruit, kruiden en specerijen.

 

Overnachting in Cayambe.

Inclusief privétransfer met Engelssprekende chauffeur, lunch, diner

Dag 2 Cayambe

Kaas en rozen

De reclameslogan van Cayambe is: Stop en snuif de rozengeur op. Koeien grazen in de weides en zorgen voor verse melk en kaas uit deze regio. Proef de typische queso de hoja (in bladeren gedroogd, waardoor het de kruidige smaak van het blad aanneemt).

 

Ga hiken, mountainbiken of paardrijden in de omgeving van Cayambe. Een aanrader is een paardrijtocht van twee uur en een halve dag een fiets huren om er op eigen gelegenheid op uit te trekken en de omgeving te bekijken.


Als u niet in Otavalo verblijft, breng dan zeker ook een bezoek aan dit stadje. Enthousiast geworden van de gerechten uit de Ecuadoriaanse keuken? Boek dan een leuke kookcursus in een historische molen.

Overnachting in Cayambe.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 3 Vertrek Cayambe

Ecuador-Cayambe-landbouw Ecuador-Cayambe-oude-landhuizen kleurrijke rozenplantages in Cayambe

Vanaf Cayambe reist u met mooie herinneringen aan uw bijzondere hotel verder naar een volgende bestemming in Ecuador.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën