Bouwsteen Varen door het Amazonegebied

Een unieke riviercruise door de jungle over de Naporivier. De Naporivier maakt onderdeel uit van de Lower Amazone. Vlinders en vogels fladderen boven het water. Aan de waterkant graast een capibara, een krokodil duikt onder water; u zag nog net de oogjes. U bezoekt een authentiek Kichwa dorp. En na iedere excursie keert u weer terug aan boord van uw luxe riviercruiseschip de Manatee.

Unieke riviercruise
Veel dieren spotten
Inclusief binnenlandse vluchten
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.

Reis van dag tot dag: Varen door het Amazonegebied

Dag 1   Aankomst Coca, Naporivier

Dag 2   Cruise over de Naporivier

Dag 3   Cruise over de Naporivier

 

Dag 4   Cruise over de Naporivier

Dag 5   Vertrek Coca

100% maat werk

Dag 1 Quito- Coca, Naporivier

Maandag: aankomst in het Amazonejunglegebied

Ecuador-Amazone-aapjes Dieren in de Amazone

U vliegt van Quito naar Coca. Vanaf Coca vaart u in ongeveer anderhalf uur naar de boot die de komende dagen uw thuis zal zijn: het prachtige riviercruiseschip de Manatee. Maak kennis met de bemanning en langzaam start de trip over de Napo-rivier. Deze rivier ontspringt vlakbij de vulkaan Cotopaxi en mondt uit in de Amazone. Het wordt dan ook het Amazonegebied genoemd. U vaart door het oerwoud. Er leven meer dan 200 soorten vlinders, bijna 600 vogelsoorten, meer dan 120 reptielsoorten en meer dan 200 soorten zoogdieren; ongelooflijke hoeveelheden toch! En dan nog de vegetatie; niet voor niets worden dit de longen van de wereld genoemd.

 

Na het avondeten meert de Manatee aan en maakt u een avondwandeling door de jungle. Oogjes lichten op in het donker; dieren verschijnen in het schijnsel van uw zaklantaarn. Een spannend begin van uw riviercruise.

 

Overnachting aan boord van het Manatee riviercruiseschip.

Inclusief binnenlandse vlucht, transfer per speedboot, diner, excursie

Dag 2 Riviercruise over Napo-rivier

Dinsdag: diep in de jungle, op zoek naar roze dolfijnen

De hele nacht heeft de Manatee doorgevaren en als u wakker wordt, bevindt u zich diep in de jungle. Hier ligt het Yasuni National Park, tegen de grens van Peru aan. Dit is een ongerept natuurgebied. Let goed op of u de roze rivierdolfijn uit het water ziet springen. Maar ook anaconda’s en schildpadden leven hier. De stinkvogel is een opvallende en kleurrijke verschijning en apen zitten op boomtakken. In de loop van de middag gaat u met een gemotoriseerde kano naar een meertje waar reuzenotters huizen. Maar bovendien kunt u hier het dier waar het schip zijn naam aan te danken heeft zien: de zeekoe. U maakt een wandeling door de jungle en gaat op zoek naar vogels, insecten en andere dieren.

 

Overnachting aan boord van riviercruiseschip Manatee Amazon Explorer.

Inclusief overnachting aan boord, ontbijt, lunch, diner, water, koffie en thee, excursies volgens omschrijving

Dag 3 Riviercruise over Napo-rivier

Woensdag: op bezoek bij een Kichwa gezin

Ecuador-Amazone-Kichwa-stam Ecuador-Amazone-Kichwa-stam-vrouw Ecuador-Amazone-kookles_1_526802

De Kichwa of Quechua zijn indianen die in Bolivia, Peru en Ecuador leven. Oorspronkelijk komen ze uit Peru en ze werden ingelijfd door de Inca’s. Interessant in hun cultuur zijn de talloze legendes die generatie op generatie doorverteld worden. Vast ingrediënt in hun keuken is de thee van guayusabladeren. U gaat op bezoek naar een Kichwa dorp en wordt ontvangen door de locals. Terug aan boord, vaart de Manatee stroomopwaarts. Geniet van een smakelijke lunch terwijl u links en rechts het weelderige oerwoud ziet. ’s Middags leert de chefkok aan boord u de fijne kneepjes van de lokale keuken. U bereidt zelf enkele typisch Ecuadoriaanse gerechten. Geen zin om te koken? Ontspannen in de spa aan boord kan ook. En met het uitzicht vanuit de jacuzzi op de natuur, mist u helemaal niets van de omgeving. Aan het einde van de middag is het cocktailtijd. En na het avondeten ziet u talloze sterren vanaf het observatiedek. Niks geen lichtvervuiling in de wijde omtrek. Met alleen maar de geluiden van de jungle op de achtergrond, valt u vast weer snel in slaap.

 

Overnachting aan boord van riviercruiseschip Manatee Amazon Explorer.

Inclusief overnachting aan boord, ontbijt, lunch, diner, water, koffie en thee, excursies volgens omschrijving

Dag 4 Riviercruise over Napo-rivier

Donderdag: Uitkijkpunt in kapokboom

Start de dag rustig met een uitgebreid ontbijt aan boord. De Manatee Amazon Explorer legt aan en u maakt een wandeling door het bos. De gids wijst u op bijzondere planten en dieren. In de loop van de middag legt u aan bij een uitkijktoren die tegen een enorme kapokboom is aangebouwd. Wat een uitzicht over al die kleuren groen van de vegetatie en de donkere Amazonerivier die zich door de jungle een weg baant. Terug aan boord is het al snel tijd voor een drankje en het diner. Maar de dag heeft nog meer voor u in petto. ’s Avonds stapt u in een kano en gewapend met een zaklantaarn gaat u op zoek naar zwarte kaaimannen. Deze reptielen kunnen wel vier tot zes meter lang worden!

 

 

Overnachting aan boord van riviercruiseschip Manatee Amazon Explorer.

Inclusief overnachting aan boord, ontbijt, lunch, diner, water, koffie en thee, excursies volgens omschrijving

Dag 5 Napo-rivier - Coca - Quito

Vrijdag: Terug naar de bewoonde wereld

Helaas is uw riviercruise al weer ten einde gekomen. Geniet van het laatste ontbijt aan boord terwijl de jungle aan u voorbijtrekt. U neemt afscheid van de bemanning en gaat van boord. De speedboot brengt u in ongeveer anderhalf uur weer terug naar Coca. Vanaf Coca vliegt u terug naar Quito.

 

Inclusief ontbijt, transfer per speedboot, binnenlandse vlucht Coca-Quito

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën