terug naar het overzicht

Autorondreis Met het gezin naar Costa Rica

Samen met uw gezin of met zijn tweeën naar het prachtige Costa Rica, wie wil dat nu niet? Deze reis past perfect in één van de schoolvakanties en geeft u een mooie eerste indruk van het land. Na een rustige start in San José brengt u een bezoek aan de schildpadden in Tortuguero National Park. Dan door naar de slapende vulkaan Arenal en de kleurrijke dieren in Monteverde. Aan het strand van Sámara sluit u de reis af.

Wat maakt deze reis bijzonder
Perfect voor de schoolvakanties
Complete dekking op huurauto
Afwisselende reis
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Wie wildlife wil spotten in een uitbundig groene omgeving, moet naar Costa Rica gaan! Ik zag prachtige vogels, maar ook luiaards en walvissen.
Prijsindicatie vanaf € 2200,- per persoon
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Met het gezin naar Costa Rica

Dag 1     Aankomst San José

Dag 2     San José

Dag 3     Tortuguero National Park

Dag 4     Tortuguero National Park

Dag 5     Arenal National Park

Dag 6     Arenal National Park

Dag 7     Monteverde

Dag 8     Monteverde

Dag 9     Sámara

Dag 10  Sámara

Dag 11  Sámara

Dag 12  San José

Dag 13  Vertrek San José

100% maat werk

Dag 1 Aankomst San José

Bienvenidos a San José!

 

U wordt bij de luchthaven van San José opgehaald en naar uw hotel in de stad gebracht.

 

San José staat nu niet direct bekend als interessante stad voor een langer verblijf, maar dat is niet helemaal terecht.  Het is een hoofdstad zoals velen in de wereld met veel verkeer, hoge gebouwen en drukte. Toch heeft het zijn eigen karakter weten te behouden. Het is een typisch Latijns-Amerikaanse stad met veel mensen op straat, muziek uit de speakers en kleurrijke gebouwen. Daarnaast is het ook een stad met veel parken, koloniale gebouwen, musea en markten. ‘La Chola’ staat midden in de winkelstraat: een bronzen beeld van een donkere Latina vrouw met rondingen. De Tico’s slaan op haar billen voor geluk, waarna ze een paar meter verderop een lot voor de loterij kopen.

 

Overnachting in San José

Inclusief: transfer

Dag 2 San José

San-Jose-Plein(6) San-Jose-Spelend-Meisje(4) San-Jose-La-Chola-2_1_336264

Er is genoeg te zien en te beleven in en rondom de stad San José.  Breng een bezoek aan één van de markten in de stad. Voor souvenirs kunt u gaan shoppen bij Mercado Artesanal of bij Mercado Central, waar u ook heel goed terecht kunt voor een typische Costa Ricaanse lunch. San José kent een aantal interessante musea. Onder het Plaza de la Cultura vindt u het Oro Precolombino museum. U komt hier meer te weten over de geschiedenis van goud en de bijzondere kunstwerken die verspreid staan door het museum. In het National Museum of Costa Rica wordt de geschiedenis van het land duidelijk en beknopt uitgelegd door middel van precolumbiaanse rekwisieten en overblijfselen uit het koloniale verleden. Het museum is gevestigd in een felgeel koloniaal pand met een wapperende Costa Ricaanse vlag op het dak. Niet te missen dus. Breng ook zeker een bezoek aan het Nationale Theater, ook wel de parel van San José genoemd. Het is dan ook een prachtig gebouw met een entreehal vol met marmer, bladgoud en kristal. Een perfecte stop voor een kopje koffie of koop een kaartje voor een show vanavond.

 

Overnachting in San José.

Inclusief: ontbijt

Braulio Carrillo Aerial Tram
San José

Braulio Carrillo Aerial Tram

Op korte afstand van San José ligt het Braulio Carrillo National Park. Een leuk uitstapje vanuit de hoofdstad...

La Paz Waterfall Gardens
San José

La Paz Waterfall Gardens

Vandaag bezoekt u één van de meest bekende watervallen van Costa Rica, de La Paz waterval. U wordt opgehaald...

Dag 3 San José – Tortuguero National Park

Vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel in San José opgehaald om uw jungleavontuur te beginnen. Eerst rijdt u naar Guápiles, waar u stopt voor een ontbijt. Probeer hier de traditionele Gallo Pinto, een typisch Costa Ricaans ontbijt van bonen en rijst. Een goede start van de dag!

 

Na het ontbijt rijdt u verder naar de pier in Guápiles. U stapt in de boot en vaart de dichtbegroeide jungle in. Bij uw accommodatie wordt u afgezet. Onderweg geniet u al van de prachtige natuur. Kijk goed om u heen want u kunt zomaar de eerste dieren spotten langs de waterkant. In dit ongerepte natuurgebied leven veel verschillende diersoorten. Apen, varanen, luiaards, ara’s en andere exotische vogels zijn hier volop aanwezig. Als u echt geluk heeft, ziet u misschien ook nog een jaguar!

 

Denkt u bij Tortuguero ook aan Tortugas (schildpadden)? Dat komt omdat Tortuguero ‘land van de schildpadden’ betekent. Deze naam dankt het gebied en ook het dorp aan de vele schildpadden die hier aan land komen om eieren te leggen. Van de 7 soorten schildpadden ter wereld komen er 5 voor in Costa Rica. 4 hiervan komen in Tortuguero National Park aan land om eieren te leggen. De beste periode om de groene zeeschildpad aan land te zien komen is van juli tot en met oktober. De grootste schildpad ter wereld, de ‘leatherback’, komt hier ook aan land om eieren te leggen. Wel komen deze nog maar weinig voor, waardoor zij met rust gelaten worden.

 

Bij aankomst in de accommodatie staat er een buffetlunch voor u klaar. Daarna is het tijd voor een wandeling. U brengt, onder begeleiding van een gids, een bezoek aan het lokale dorp. Leer meer over het natuurgebied, de mensen en dieren die hier wonen en kijk wat rond bij de winkeltjes. In het dorp koopt u alvast het entreebewijs voor het nationale park. Deze heeft u nodig tijdens de jungletochten die u de volgende dag gaat maken. Per dag betaalt u $ 15 entree. Betalen kan in US dollars, Costa Ricaanse colon of per credit card.

 

Overnachting in Tortuguero National Park

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids/chauffeur, boottocht, dorpswandeling.

Dag 4 Tortuguero National Park

Tortuguero-NP-1-zeeschildpad

Na het ontbijt gaat u per boot de jungle in. De apen zijn al druk in de weer, de varanen liggen te genieten van de ochtendzon en de vogels fluiten vrolijk. U gaat vandaag op zoek naar zoveel mogelijk dieren en vogels. Ziet u de luiaard al hoog in de boom of een krokodil aan de waterkant? Het kan allemaal tijdens uw boottocht onder begeleiding van een gids.

 

Bij de accommodatie kunt u in de middag een wandeling maken met de gids. Zij vertellen u graag over de verschillende planten en bomen rondom de accommodatie. Ook is er een groenhuis op het terrein. U kunt hier zoeken naar kleine kleurrijke gifkikkers. Neem ook een kijkje bij de zoetwaterschildpadden.

 

In de middag vaart u nog een keer de jungle in. U zult merken dat de ervaring in de middag geheel anders is dan in de ochtend. Veel dieren vinden het warm. De luiaards liggen in een opgerolde bol te slapen en de apen houden zich rustig. De natuur is nog steeds prachtig!

 

Overnachting in Tortuguero National Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids, ochtend en middag boottocht.

Dag 5 Tortuguero National Park – Arenal National Park

ca. 135 km / 2 uur

Na het ontbijt vertrekt de boot die u terugbrengt naar Guápiles. De lunch staat weer voor u klaar bij hetzelfde restaurant als op de heenweg. Na de lunch neemt u de huurauto in ontvangst. U ondertekent de papieren en rijdt naar uw volgende bestemming. Via Puerto Viejo de Sarapiquí rijdt u naar La Fortuna, gelegen aan de voet van de vulkaan.

 

Costa Rica is het land van de vulkanen. Eén van de meest bekende vulkanen is de Arenal. Een kegelvormige vulkaan die sinds een aantal jaren slaapt. Aan de voet van de vulkaan ligt La Fortuna. Een druk en gezellig dorp waar toeristen en tico’s elkaar ontmoeten op het dorpsplein. De meeste accommodaties liggen aan de doorgaande weg van La Fortuna richting Arenal Volcano National Park. Daarnaast vindt u hier verschillende ‘hotsprings’ (warmwaterbaden). Een heerlijke plek om bij te komen na een stevige wandeling. Het water in de baden wordt op natuurlijke wijze verwarmd door de vulkaan.

 

Overnachting nabij Arenal National Park

Inclusief: ontbijt, huurauto

Dag 6 Arenal National Park

Een vrije dag in de omgeving van de Arenal vulkaan. U wordt wakker met, hopelijk, een vrij uitzicht op de indrukwekkende vulkaan. Al kan het hier nog wel eens bewolkt zijn, dus het is even afwachten. Er is van alles te doen in deze regio.  Maak een rit langs het grootste meer in Costa Rica, ‘Laguna de Arenal’. Op ca. 6 km rijden vanaf La Fortuna vindt u een prachtige waterval en de perfecte plek voor een verkoelende dip. U loopt in ca. 20 minuten naar de waterval, gelegen aan de voet van de vulkaan Chato, het kleine zusje van de Arenal. Sluit de dag af in één van de warmwaterbaden (hotsprings) nabij La Fortuna.

 

Overnachting nabij Arenal National Park.

Inclusief: ontbijt, huurauto

Dag 7 Arenal National Park - Monteverde

ca. 120 km / 4,5 uur

Hanging-Bridge-2(6) Nachttour-Monteverde-3(12)

Op naar de volgende bestemming. U neemt afscheid van de indrukwekkende vulkaan en vervolgt uw reis naar het nevelwoud van Monteverde. Zodra u de bergen inrijdt wordt de weg slechter en is het vooral hobbelen over een grindweg met hier en daar een gat in de weg.

 

Het mysterieuze nevelwoud van Monteverde en Santa Elena is vaak gehuld in nevel waardoor het groener dan groen is. Daarnaast trekt het ontzettend veel dieren aan. Niet alleen de dieren kleuren het nevelwoud van Monteverde. De vele plantsoorten zoals orchideeën, varens en bromelia’s maken het een kleurrijk geheel. Op pad gaan met een gids kan het verschil maken tussen veel en weinig dieren spotten. Zij weten vaak de beste plekjes te vinden. U bent hier in hoger gelegen gebied. Het is vaak wat frisser dan in de rest van Costa Rica.

 

Overnachting in Monteverde.

Inclusief: ontbijt, huurauto

Dag 8 Monteverde

Een vrije dag in dit gebied kan op verschillende manieren ingevuld worden.  Het Monteverde Cloud Forest kunt u vanaf grote hoogte bewonderen in het Selvatura Park. Een route van 8 hangbruggen brengt u dichterbij de natuur en alles wat hier leeft. Opzoek naar iets meer spanning en avontuur? Ga dan voor de Canopy tour en slinger van boom naar boom. Breng een bezoek aan de vlindertuin waar u meer dan 40 soorten vlinders van dichtbij kunt bekijken. Liefhebber van koffie? Dan bent u in Monteverde aan het goede adres. Er zijn verschillende koffieplantages te vinden in deze regio. U volgt het proces van koffieboon tot kopje koffie. Natuurlijk eindigt de tour met het proeven van de koffie. Als de nacht valt in Monteverde worden sommige dieren juist actief. Het moment om samen met een gids op pad te gaan en deze nachtdieren te spotten.

 

Overnachting in Monteverde.

Inclusief: ontbijt, huurauto

Canopy (Selvatura Park)
Monteverde

Canopy (Selvatura Park)

Slingeren van boom tot boom te midden van het groene nevelwoud. Monteverde is één van de beste plekken om dit...

Dag 9 Monteverde - Sámara

ca. 145 km /4,5 uur

U verlaat het nevelwoud van Monteverde via een deels onverharde weg. Gelukkig rijdt u in een 4WD auto, dat maakt het rijden wat comfortabeler. Links en rechts passeert u weilanden, grazende koeien en kleurrijke finca’s. Het laatste stuk gaat over een goede geasfalteerde weg richting de westkust.

 

Sámara is een fijne plek aan de westkust om even bij te komen tijdens uw reis. Het is een gemoedelijk plaatsje met verschillende restaurants en wat winkels. Er zijn een aantal restaurants aan het strand waar u met uw voeten in het zand heerlijk kunt eten. De perfecte afsluiting van de dag!

 

Overnachting in Sámara.

Inclusief: ontbijt, huurauto

Dag 10 – 11 Sámara

Samara-Strand-1

Geniet van deze dagen aan het strand van Sámara of het nabij gelegen Playa Carillo.

 

Playa Carillo ligt iets ten zuiden van Sámara. Hier vindt u wuivende palmbomen, wit zandstrand en een kalme zee. Er zijn hier geen faciliteiten dus neem zelf eten en drinken mee. Het is de perfecte plek voor een picknicklunch. Er staat vaak wel iemand ‘pipa frio’ (kokosnoot water) te verkopen. Idyllischer dan dat wordt het niet.

 

Overnachtingen in Sámara.

Inclusief: ontbijt, huurauto

Snorkelen & dolfijnen spotten
Sámara

Snorkelen & dolfijnen spotten

Vandaag is het tijd om het water op te gaan. Voor de pacifische kust (westkust) van Costa Rica zwemmen  verschi...

Dag 12 Sámara - San José

ca. 240 km / 4 uur

Terug naar de hoofdstad. Uw laatste vakantiedag in Costa Rica is helaas aangebroken. Met een koffer vol mooie herinneringen rijdt u in ca. 4 uur terug naar San José. Onderweg passeert u genoeg sodas (typisch Tico familierestaurant) langs de weg waar u nog één keer kunt genieten van het Costa Ricaanse eten.

Uw huurauto wordt aan het einde van de middag bij uw hotel opgehaald.

 

Overnachting in San José.

Inclusief: ontbijt, huurauto

Dag 13 Vertrek San José

U wordt bij uw hotel in San José opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

 

Einde van een prachtige reis!

 

Inclusief: ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen