Puerto Viejo de Talamanca, Aguas Claras

Costa Rica

Een oase voor reizigers op zoek naar luxe en kunst in een boutique hotel op een perfecte plek bij het strand.

Locatie

De ligging is geweldig aan de Caraïbische kust. Met toegang tot het strand van Playa Chiquita, is hotel Aguas Claras de beste plek die de zuidelijke Caribische kust te bieden heeft.

Accommodatie

Wanneer u een luxe, eclectisch en authentiek hotel wilt, kan dat in Puerto Viejo moeilijk te vinden zijn. Maar stop met zoeken: hotel Aguas Claras is zo’n speciale plek. Hotel Aguas Claras is het levenswerk van een kunstenaar dat tot uiting is gekomen als luxe boutique hotel in Puerto Viejo, Costa Rica. Het speelse design gaat naadloos over in de tropische omgeving.

 

In 1992 begon Elizabeth Steinvorth met haar hotel in Puerto Viejo. Als multimedia-artieste uit San José werd Steinvorth verliefd op de schoonheid van het gebied. Steinvorth bracht haar dochter Elena als kleine baby al naar Puerto Viejo en zo werd het hotel het  levensproject voor het moeder-dochter duo. Het idee voor het hotel kwam voort uit Steinvorths wens om haar verschillende kunstwerken nuttig te gebruiken. Van aquarellen tot mozaïeken. Muurschilderingen en geupcyclede meubelstukken. Zowat alles in het hotel is afkomstig uit Steinvorth's oeuvre, of een originele creatie gemaakt door het netwerk van kunstenaarsvrienden van het duo.

 

Er zijn 6 luxe bungalows met één of twee slaapkamers, 6 thematische suites en een 2 verdiepingen tellend Caribisch huis  met vijf kamers voor twee personen. Opvallend in alle kamers zijn de kunstwerken van lokale kunstenaars-vrienden. Alle kamers zijn anders. Sommige met veel witte meubels, andere juist heel kleurrijk. Dat ze alle mooi zijn, daar is geen discussie over mogelijk. Alle kamers hebben de beschikking over airconditioning en ventilatoren, een minibar en een föhn. In sommige kamers is een koffiezetapparaat.

De suites hebben een badkamer buiten en een woonkamer.

Voorzieningen
  • Wifi
  • Restaurant         
  • Eigen beachclub met restaurant en bar 
  • Spa met o.a. massages
  • Fietsen te huur
  • Yoga
  • Wasservice
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën