Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Kwart dag

Palmito, of palmhart, is niet heel erg bekend in Nederland. In Costa Rica daarentegen wel! Het wordt vaak gebruikt in de Costa Ricaanse keuken. U gaat op bezoek bij de boerderij van Maria. Een sterke en onafhankelijke Tica (Costa Ricaanse vrouw) die door omstandigheden jaren geleden er alleen voor kwam te staan samen met haar dochters. Achter haar huis lag een stuk grond met palmbomen en ze besloot er haar inkomen van te maken. Nu, een aantal jaren later, verzorgd ze tours over de plantage. Maria neemt haar mes mee en wijst u de weg over de plantage. Ze legt uit welk gedeelte van de palm gebruikt wordt om mee te koken en hoe ze op de verschillende gerechten is gekomen. U komt erachter hoeveel werk erin gaat zitten en hoe bijzonder het is wat Maria samen met haar dochters heeft neergezet. Het is een echt familiebedrijf. Na de tour loopt u terug naar het restaurant aan huis en geniet u van alle gerechten die Maria heeft bedacht, alles gemaakt van palmito. Op het menu staan bijvoorbeeld ceviche, salade, lasagne en cake. Met een volle buik neemt u afscheid van Maria en haar familie.

 

Engelstalig, samen met andere reizigers

Duur: ca. 2 uur

Inclusief: gids en lunch