Bouwsteen Spot de schildpad in Tortuguero National Park

Vanuit de hoofdstad San José gaat u de natuur in en het bijzondere Tortuguero National Park bewonderen. Het park is alleen per boot te bereiken en het voelt alsof u even weg bent van de bewoonde wereld. Vanuit de accommodatie worden verschillende excursies georganiseerd.

 

U gaat het nabij gelegen dorpje bezoeken en op pad per boot door de jungle. Als u in het juiste seizoen reist (juli-oktober) gaat u in de avond met een gids op zoek naar de ‘green turtle’ die hier aan land komt om eieren te leggen. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Spot de "green turtle"
Slaap comfortabel in de jungle
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Wie wildlife wil spotten in een uitbundig groene omgeving, moet naar Costa Rica gaan! Ik zag prachtige vogels, maar ook luiaards en walvissen.
1-Cocktails-met-zonsondergang_1_329393
Lara Huisenga
In het sfeervolle Latijns-Amerika voel ik me altijd direct thuis. Wat een heerlijk continent. Mijn ervaringen deel ik graag met u!

Reis van dag tot dag: Spot de schildpad in Tortuguero

Dag 1            Aankomst Tortuguero National Park

Dag 2            Tortuguero National Park

Dag 3            Vertrek Tortuguero National Park

100% maat werk

Dag 1 San José – Tortuguero National Park

Costa-Rica-Tortuguero-Boottocht_1_332774 Costa-Rica-Toruguero-Touwtjespringen(12)

Vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel in San José opgehaald om uw jungleavontuur te beginnen. Eerst rijdt u naar Guápiles, waar u stopt voor een ontbijt. Probeer hier de traditionele Gallo Pinto, een typisch Costa Ricaans ontbijt van bonen en rijst. Een goede start van de dag!

Na het ontbijt rijdt u verder naar de pier in Guápiles. U stapt in de boot en vaart de dichtbegroeide jungle in. Bij uw accommodatie wordt u afgezet. Onderweg geniet u al van de prachtige natuur. Kijk goed om u heen want u kunt zomaar de eerste dieren spotten langs de waterkant.

In dit ongerepte natuurgebied leven veel verschillende diersoorten. Apen, varanen, luiaards, ara’s en andere exotische vogels zijn hier volop aanwezig. Als u echt geluk heeft, ziet u misschien ook nog een jaguar!

Denkt u bij Tortuguero ook aan Tortugas (schildpadden)? Dat komt omdat Tortuguero ‘land van de schildpadden’ betekent. Deze naam dankt het gebied en ook het dorp aan de vele schildpadden die hier aan land komen om eieren te leggen. Van de 7 soorten schildpadden ter wereld komen er 5 voor in Costa Rica. 4 hiervan komen in Tortuguero National Park aan land om eieren te leggen. De beste periode om de groene zeeschildpad aan land te zien komen is van juli tot en met oktober. Vanuit de accommodatie gaat u met een gids en andere reizigers op pad. U wandelt over het strand, in het donker, en gaat samen op zoek naar deze bijzondere dieren (excursie ter plaatse bij te boeken). De grootste schildpad ter wereld, de ‘leatherback’, komt hier ook aan land om eieren te leggen. Wel komen deze nog maar weinig voor, waardoor zij met rust gelaten worden.

 

Bij aankomst in de accommodatie staat er een buffetlunch voor u klaar. Daarna is het tijd voor een wandeling. U brengt, onder begeleiding van een gids, een bezoek aan het lokale dorp. Leer meer over het natuurgebied, de mensen en dieren die hier wonen en kijk wat rond bij de winkeltjes. In het dorp koopt u alvast het entreebewijs voor het nationale park. Deze heeft u nodig tijdens de jungletochten die u de volgende dag gaat maken. Per dag betaalt u $ 15 entree. Betalen kan in US dollars, Costa Ricaanse colon of per credit card.

 

Overnachting in Tortuguero National Park.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, busvervoer, boottocht, dorpswandeling.

Dag 2 Tortuguero National Park

Tortuguero-NP-23-krokodil(10) Costa-Rica-Tortuguero-Strand(10) Costa-Rica-Tortuguero-Toekan(5)

Na het ontbijt gaat u per boot de jungle in. De apen zijn al druk in de weer, de varanen liggen te genieten van de ochtendzon en de vogels fluiten vrolijk. U gaat vandaag op zoek naar zoveel mogelijk dieren en vogels. Ziet u de luiaard al hoog in de boom of een krokodil aan de waterkant? Het kan allemaal tijdens uw boottocht onder begeleiding van een gids.

 

Bij de accommodatie kunt u in de middag een wandeling maken met de gids. Zij vertellen u graag over de verschillende planten en bomen rondom de accommodatie. Ook is er een groenhuis op het terrein. U kunt hier zoeken naar kleine kleurrijke gifkikkers. Neem ook een kijkje bij de zoetwaterschildpadden.

 

In de middag vaart u nog een keer de jungle in. U zult merken dat de ervaring in de middag geheel anders is dan in de ochtend. Veel dieren vinden het warm. De luiaards liggen in een opgerolde bol te slapen en de apen houden zich rustig. De natuur is nog steeds prachtig!

 

Overnachting in Tortuguero National Park.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids, ochtend en middag boottocht.

 

Dag 3 Vertrek Tortuguero National Park

Na het ontbijt vertrekt de boot die u terugbrengt naar Guápiles. De lunch staat weer voor u klaar bij hetzelfde restaurant als op de heenweg. Indien u vanaf vandaag met een huurauto verder op pad gaat staat deze voor u klaar bij het wegrestaurant. U ondertekent de papieren, neemt de sleutels in ontvangst en rijdt naar uw volgende bestemming. Indien u terugreist naar San José wordt u na de lunch naar uw accommodatie in de stad gebracht.

Inclusief ontbijt, lunch, busvervoer, boottocht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën