Yopal, Los Llanos, Posada Hato el Diamante

Colombia

Het is een echte aanrader om vanuit deze posada het prachtige wetlands-gebied Los Llanos te verkennen. Te voet, te paard, per kano en met een fourwheeldrive gaat u op fotosafari.

Locatie

De posada ligt zeer afgelegen, aan de oever van de Río Pauto. Hier ervaart u het landelijke leven. U bevindt zich middenin de natuur. Geen winkels, geen restaurants, geen uitgaansgelegenheden. Er zijn enkele kleine dorpen in de buurt en de stad Yopal ligt op bijna drie uur rijden. Bij Yopal is ook de luchthaven. Hier verblijft u echt om de natuur te ontdekken. Te voet, te paard, per kano en met een fourwheeldrive gaat u op fotosafari. Toeristen komen er nog vrij weinig, dieren komen er echter des te meer. Neem plaats in de tuin en kijk naar de vogels. Maak een wandeling door de boomgaard of over de cacaoplantage en kijk naar grotere dieren. Zeker rond zonsopgang en zonsondergang komen dieren graag water drinken bij de rivieroever. Wordt u ’s nachts wakker, werp dan een blik op de sterrenhemel. Ontzettend helder, want in de wijde omtrek is er geen kunstlicht te bekennen. Van mei tot september, in het natte seizoen, stapt u bij de accommodatie zo aan boord van een boot. In het droge seizoen van november tot en met maart zijn er vaak dieren te zien op de drooggevallen oevers. Door gasten is er meermaals een miereneter in de tuin gespot. Frequenter zijn herten, agouti’s en schildpadden te gast.

Accommodatie

Posada El Diamante is een landelijke herberg. Een woning omgeven door een groene tuin nabij het dorp San Luis de Palenque. De eigenaresse Zulmelida zorgt goed voor haar gasten.
Er zijn vier kamers met in totaal acht bedden. Drie kamers hebben een eigen badkamer. Er liggen plavuizen op de vloer, de kamers zijn verder vrij leeg maar schoon en netjes. Er is zelfs airconditioning!
De badkamers zien er netjes uit. In de tuin zijn op diverse plekken hangmatten opgehangen.
U verblijft hier op basis van volpension.

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Tuin met hangmatten
  • Wandeltrails
  • Tafeltennis
Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën