Villa de Leyva, Rosario Bed & Breakfast

Colombia

“Af en toe komen wij tijdens een hotelinspectie een pareltje tegen. Op mijn reis door Colombia was dat Rosario’s Bed & Breakfast. Wat zou ik de eigenaresse Rosario graag uitnodigen om naar Nederland te komen om mijn huis in te richten”, aldus Irene, medewerkster van Van Verre. Dit mooie huis, waar u een kamer of het hele huis kunt huren, is uitermate geschikt voor een verblijf van meerdere nachten.

Locatie

In eerste instantie denkt u misschien: waarom zou ik hier verblijven? Rosario’s Bed & Breakfast ligt ongeveer een kwartier rijden over een hobbelige weg, buiten Villa de Leyva. Maar wat een geweldig gevoel om hier op zo’n rustige en landelijke plek te verblijven. Rosario, een knappe Colombiaanse dame, heeft haar finca naar Toscaans voorbeeld gebouwd. Ze heeft veel zelf gedaan. Rondom de finca bezit ze drie hectare grond met een tuin, landerijen, fruitbomen, weides met paarden en vijvers. Het gebied leent zich uitstekend om te wandelen.

Het is misschien even zoeken om er te komen. U slaat af van de weg van Villa de Leyva naar Barichara en rijdt anderhalve kilometer over een zandweg tot de lange oprit naar de Bed & Breakfast.

Rust en stilte zijn hier gegarandeerd. Het toeristische Villa de Leyva en alle bezienswaardigheden in de omgeving zijn eenvoudig vanuit Rosario’s huis te bezoeken. Zij regelt ook graag vervoer voor u, als u dat niet ter beschikking heeft.

Accommodatie

Een Toscaanse villa op het Colombiaanse platteland. Tijdens uw reis enkele nachten een rustpunt inplannen of voordat u in Bogotá op het vliegtuig stapt een ontspannen einde van uw reis? Denk dan aan Rosario’s Bed & Breakfast. Er zijn drie slaapkamers. U kunt één of twee kamers boeken, maar ook het hele huis afhuren is heel betaalbaar. U heeft dan de beschikking over de woonkamer, de keuken en de drie slaapkamers. In de keuken valt uw mond open van verbazing. Wat een moderne apparatuur, maar goed verwerkt in de stijl van de inrichting. Binnenkort komt het interieur in een tijdschrift te staan en dat verbaast ons niets. De grote ramen maken de woonkamer licht en bovendien voelt u zich daardoor één met de natuur. In de keuken kunt u zelf koken. Liever barbecueën of een pizza maken in de buitenoven? Ook dat is mogelijk. In de tuin staat een grote eettafel, een barbecue en een oven.

Op de begane grond bevinden zich twee slaapkamers en op de eerste verdieping één. In alle drie de slaapkamers staat een tweepersoonsbed. De kamers op de bovenverdieping hebben kleine balkons. Natuurlijk zijn er badkamers. Eén met een bad dat in de vloer verzonken is, de andere met een douche.

Dagelijks (met uitzondering van de zondag) komt er een dame om schoon te maken. Boodschappen kunt u bestellen. De ingrediënten voor het ontbijt zijn inbegrepen, evenals schoonmaakkosten.

De stijl van het huis en de inrichting zijn niet typisch Colombiaans. Het is eerder eclectisch: een mix van diverse stijlen. Het huis zelf oogt Italiaans, in het huis staan Boeddhabeelden, één slaapkamer is in Aziatische stijl ingericht en de keuken zou Amerikaans kunnen zijn. 

Voorzieningen
  • Televisie
  • Gebruik van keuken
  • Wifi
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën