Villa de Leyva, Hosteria La Roca

Colombia

Eenvoudige kamers rond twee patio’s. Alle kamers komen uit op een galerij met tal van gezellige zitjes. Het hotel is kleinschalig en ondanks de zeer centrale ligging aan het grote plein is het binnen de muren van La Roca rustig.

Locatie

In een prachtig historisch pand aan het grote Simón Bolívarplein ligt hotel La Roca. Omdat de kamers niet direct aan de façade van het hotel liggen, valt de geluidsoverlast van het plein erg mee. En als u de accommodatie uit stapt, zijn er links en rechts veel restaurants om uit te kiezen. Vaak is er livemuziek, zeker in de weekenden als veel mensen uit Bogotá de vrije dagen in Villa de Leyva doorbrengen. Ook zijn er veel winkels met souvenirs en een enkele lokale supermarkt op een steenworp afstand te vinden.

Accommodatie

In een oud, groot familiehuis is de grootmoeder van de huidige eigenaar ooit begonnen met de verhuur van kamers. De familie zelf woont ook nog steeds in het huis. Er zijn nu 23 gastenkamers. De kamers zijn klein. Maar ja, hoeveel ruimte heeft u nodig? Er staat een bed en dat is het belangrijkste. Voor de deur van uw kamer, op de galerij, staan stoelen waar u prettig kunt zitten. De kamers liggen op de begane grond en de eerste verdieping, rond twee patio’s. Op de vloer liggen plavuizen. Er is televisie en elke kamer heeft een kleine badkamer met douche. Er zijn zowel kamers met een tweepersoonsbed als met twee losse bedden. Een extra bed bijplaatsen is niet mogelijk, maar er zijn wel familiekamers. Alle kamers worden “standaardkamers” genoemd.

Voorzieningen
  • Ontbijtrestaurant
  • Wifi
  • Kluisje bij de receptie
  • Enkele souvenirs te koop
  • Wasservice
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën