Salento, El Mirador

Colombia

Als u aan de voorkant het hotel binnenkomt, heeft u het misschien niet eens meteen door. Maar al snel loopt u met open mond aan de andere kant de kleine lobby weer uit. En wat een uitzicht daar! Dit is precies zoals de foto’s van de koffieregio er in de folders uitzien. Verwen uzelf een keer en boek een kamer met uitzicht over de vallei én met een jacuzzi op uw terras.

Locatie

Niet voor iedereen geschikt, want: het is een flinke klim naar boven naar het hotel toe. Het hotel heet “El Mirador” (“Het Uitzicht”), en het doet zijn naam alle eer aan. Dit hotel is helemaal bovenin het stadje gebouwd. Aan de ene kant kijk je uit over de stad, aan de andere kant kijk je de vallei in. Groen, groen en nog eens groen. Bergen, palmen, een riviertje dat in de diepte door het dal kabbelt. In ongeveer tien minuten (afdalen naar het centrum) bereikt u winkels en restaurants. Terug doet u er iets langer over, en een kwartier want bergopwaarts. Stop onderweg om op adem te komen. Een goed excuus: er zijn zoveel fotogenieke huizen. Blijf om de paar meter staan om een plaatje te schieten. Salento en ook hotel El Mirador vormen een perfect uitgangspunt om de koffieregio en Valle de Cocora te ontdekken.

Accommodatie

El Mirador is kleinschalig. Er zijn slechts zestien kamers. Het oogt een beetje als een mediterraan, misschien Grieks huis. De tinten wit en blauw zijn gebruikt. Er zijn standaard en superior kamers. Deze kunnen weer onderverdeeld worden in tweepersoonskamers met een tweepersoonsbed of twee losse bedden en driepersoonskamers. Zeven kamers kijken uit over de groene vallei. Twee kamers hebben een jacuzzi op het balkon. Enkele kamers hebben een koelkast. Overal ligt laminaat op de vloer. Er is televisie, een haardroger, een kluisje en een ventilator op iedere kamer. De badkamers beschikken over een douche of een bad en zijn netjes en modern. De kamers ogen gemoedelijk doordat de bedden leuk opgemaakt zijn en de schilderijtjes aan de muur die voor een fris tintje zorgen. Beide kamertypes zijn in orde, maar we adviseren toch een wat luxere kamer mét valley-view te kiezen, want het uitzicht is het mooiste van dit hotel.

 

De officiële kamertypes:

  • Standaardkamer met gardenview
  • Standaardkamer met uitzicht op Salento
  • Standaardkamer met balkon met uitzicht op de vallei
  • Superiorkamer met uitzicht op de vallei
  • Juniorsuite

De hele dag door kunt u koffie en thee pakken.

Voorzieningen
  • Ontbijtrestaurant
  • Wifi
  • Beperkte roomservice
  • Wasservice
  • Parkeergelegenheid
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën