Nuquí, Bahía Solano, El Almejal Ecolodge

Colombia

Geweldige locatie om zeeschildpadden en walvissen te spotten. U loopt zo de jungle in, maar ook zo het strand op. De hutten passen helemaal in de omgeving.

Locatie

Aan de westkant van Colombia, aan de kust van de Grote Oceaan ligt de plaats Bahía Solano. Hier is ook een luchthaven. Ten zuiden van deze grotere plaats ligt El Valle, een dorp en het natuurgebied Parque Nacional Ensenada de Utría. Hier is ook de El Almejal Ecolodge gebouwd. Het natuurgebied herbergt veel planten en dieren, maar is vooral bekend vanwege de schildpadden die aan land komen om eieren te leggen en de walvissen die van juli tot half oktober vlak langs de kust zwemmen. De geweldige locatie aan het strand, bij de jungle maakt deze accommodatie een absolute aanrader. Vogelaars kijken hun ogen uit en yogaliefhebbers vinden de prachtigste plekken op het strand. Of waag een poging om te suppen op de rivier. Restaurants en winkels zijn hier niet.

Accommodatie

Er zijn twaalf hutten, die allemaal vrijstaand zijn. De hutten zijn via houten vlonders met elkaar verbonden. Bij de bouw zijn natuurlijke producten gebruikt, zoals hout en steen. Van binnen is het vrij donker, met veel hout. Houten vloeren, houten en stenen wanden, een boomstam die dient als drager van de wasbak. De meeste hutten (tien stuks) zijn standaardkamers. De kamers van 32m2 zijn eenvoudig ingericht. Er staat een bed, er is een ventilator en de badkamers zijn netjes met een toilet, wasbak en open douche. Zo voelt u zich één met de natuur tijdens uw verfrissende wasbeurt. De klamboes rond het bed geven het geheel een knusser uiterlijk. Twee hutten, die superior kamers worden genoemd, kijken direct op het natuurreservaat en de oceaan. Voor de deur is een terras met stoelen en een hangmat.

Er is elektriciteit in de accommodatie. Drinkwater wordt neergezet.

Men probeert het hotel zo duurzaam mogelijk te runnen. Er is een groente- en kruidentuin, men zuivert het water zelf. Het hotel biedt werkgelegenheid aan locals.

Voorzieningen
  • Restaurant met veel lokale producten op de kaart
  • Frisdrankenautomaat
  • Uitkijktoren om walvissen te spotten
  • Natuurlijke zwempoel

 

  • Yogaplatform
  • Tuin met terras en tuinmeubilair
  • Boekenruil en spelletjes

Let op: er is GEEN internet.

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën