Minca, Minca Glamping

Colombia

Drie hutten in de jungle met veel privacy. Hier komt u voor de natuur, de vogels en uw rust. Nestel u in de hangmat op uw terras of in de schommelstoel. De hutten zijn aan drie kanten “open”. Drie muren bestaan uit grote ramen van muskietengaas, hier voelt u zich echt één met de natuur.

Locatie

Op ongeveer een uur rijden vanaf Santa Marta, de bergen in, ligt Minca. U rijdt het dorp door. De weg wordt steeds slechter door de grote gaten. Als er een tegenligger komt, dan moet één van beiden achteruit. Irene, medewerkster van Van Verre: “Mijn chauffeur stopte, zomaar midden op de weg. Hij wees naar een pad dat de jungle in ging: “Minca Glamping” zei hij en dat stond ook op het bordje dat naar het pad wees. Gelukkig stond Massimo, de eigenaar van Minca Glamping al op me te wachten. Hij nam mijn tas op zijn schouders en liep vooruit de jungle in. Een pad van ongeveer 600 meter voert door de jungle. Een bamboebruggetje met een touw ernaast voor de balans gaat over een smalle rivier. Hier ben je helemaal in the middle of nowhere. Pure rust op het geluid van het water, vogels en krekels na. Wat een heerlijk plekje. Niet voor iedereen geschikt, maar als je geen luxe zoekt, maar privacy en natuur, dan wil je alleen maar hier in je hangmat liggen”.
Naar het backpackersdorp Minca is het ongeveer twintig minuten lopen vanaf de accommodatie. Een prettige wandeling door de jungle en langs de rustige weg.
In Minca zijn diverse restaurants. Alles is nog eenvoudig, toerisme staat nog in de kinderschoenen. Het eten is wel vrij internationaal, wonderlijk genoeg. Er is een Arabisch restaurant, een Argentijns restaurants en er staan veel veganistische, vegetarische en Italiaanse gerechten op de menukaarten van de restaurants. Verder zijn er nog een paar eenvoudige winkels.
U kunt wandelingen maken in de omgeving. Of bezoek een koffiefarm of een cacaoplantage.

Accommodatie

Er zijn slechts drie hutten. En dat wil de Franse eigenaar graag zo houden. Hij wil de rust en de privacy van zijn gasten garanderen.
Laat u niet misleiden door het woord glamping. Het is niet echt kamperen, er is geen tent. U heeft uw eigen hut of bungalow, net hoe u het noemen wilt. In het Spaans is er een mooi woord voor: cabaña. Alle drie de bungalows zijn ruim. Er staat een bed in met een klamboe eromheen. Niet alleen nuttig, want er zijn hier best veel muggen, maar het ziet er ook meteen leuk uit. De hutten zijn grotendeels uit hout en bamboe opgetrokken en een groot bladerdak zorgt ook voor voldoende schaduw op het terras. Binnen staan twee fauteuils, twee nachtkastjes en twee bankjes om uw koffer of tas op te zetten. Op de vloer binnen liggen tegels. Iedere bungalow heeft zijn eigen badkamer met een douche met koud water. Er is elektriciteit. En er ligt zelfs een föhn in de badkamer. Er is ook een gewoon toilet. Wat deze hutten zo bijzonder maakt, is dat er aan drie kanten enorme ramen zijn. Maar in de ramen zit geen glas, er zit muskietengaas in. Meer één met de natuur dan hier kan het niet worden. U ruikt de jungle, u hoort de jungle en u ziet de jungle; zelfs vanuit uw bed.
Voor de hut is een groot terras met een stoffen stoel, een hangmat en een tafeltje met twee stoeltjes. Er staat zelfs een koffiezetapparaat, met een kleine voorraad koffie en twee kopjes klaar!
Niet voor iedereen geschikt, want het is moeilijk om aan Minca Glamping een sterrenclassificatie toe te kennen, maar voor rustzoekers een paradijsje.
Neem een lange broek en een shirt met lange mouwen mee, evenals een zaklantaarn, muskietenbescherming en een verrekijker.

Voorzieningen
  • Ontbijt
    Er worden geen drankjes bij Minca Glamping verkocht. Neem zelf water en eventueel wat anders te drinken mee. Er is ook geen restaurant voor de lunch en het diner. Heeft u geen zin om in het pikkedonker met een zaklantaarn 20 minuten, deels door de jungle naar het dorp te lopen? De eigenaar heeft een afspraak met een Italiaans restaurant; zij komen het eten bezorgen.
  • Wifi bij de receptie
  • Wandeltips
Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën