Medellín, Guatapé, Hotel Campestre Zocalo

Colombia

Het hoofdgebouwtje en de bungalows zijn helemaal in de stijl van deze streek gebouwd. Witte huizen met vrolijke kleurtjes verf en met de typische zocalo’s uit deze omgeving. En dan het uitzicht…. Dat kan niet mooier! Aan de ene kant kijkt u uit over de meren van Guatapé en aan de andere kant ziet u de enorme rots van Peñol oprijzen.

Locatie

Het hotel heeft een heel goede ligging om de bezienswaardigheden van Guatapé en Peñol te bezoeken. U daalt af en u komt bij de waterkant. Maak een boottocht over de meertjes rond Guatapé en vergaap u aan de dure tweede huizen van rijke Colombianen. Ga de andere kant op en dan komt u bij het letterlijke hoogtepunt van deze omgeving: de Peñol rots. Meer dan 700 traptreden brengen u naar een uitzichtpunt met 360 graden view over de omgeving. Aan alle kanten ziet u de landerijen en het water van de meren van Guatapé dat overal tussendoor kronkelt. Er zijn weinig restaurants en winkels in de directe omgeving. Die zijn er wel op rij-afstand. De internationale luchthaven van Medellín ligt op ongeveer één tot anderhalf uur rijden.

Accommodatie

Hotel Campestre Zocalo is kleinschalig. U rijdt een lange oprijlaan op, onderweg ziet u al enkele cabaña’s. Bij het hoofdgebouw kunt u parkeren. En als u uit de auto stapt, loopt u waarschijnlijk meteen naar de balustrade toe om foto’s te nemen van het ongelooflijke uitzicht. Dit is echt de eyecatcher van het hotel. Maar dat is niet het enige. Het hotel is helemaal in de stijl van Guatapé gebouwd. In Guatapé zijn de huizen wit en gedecoreerd met allerlei vrolijke, bonte kleuren. De huizen waren vroeger van leem gemaakt, maar daar pikten de kippen van dit landelijke gebied in. Daarom ging men de onderkant van de huizen versieren met ander materiaal. Bonte versieringen, figuratief of met voorstellingen uit het dagelijks leven. Vaak zijn de decoraties driedimensionaal. De één is nog mooier dan de ander. Dit noemt men zocalo’s. Bij zowel het hoofdgebouw als bij de cabaña’s van het hotel heeft men deze techniek ook toegepast.
In totaal zijn er 21 kamers: vijf kamers in het hoofdgebouw en zestien cabaña’s. Allemaal hebben ze een televisie, minibar, een douche met warm en koud water en een kluisje. De cabaña’s hebben daarnaast ook nog een ventilator. Op de vloer liggen plavuizen. De muren zijn wit en de inrichting doet vrolijk aan dankzij de veel rode accenten. Zowel de kamers als de bungalows zijn ruim.
De kamers in het hoofdgebouw zijn verdeeld over de begane grond en de eerste etage. Er zijn tweepersoonskamers, familiekamers voor vier personen (met een tweepersoonsbed en een stapelbed en met een tweepersoonsbed en twee eenpersoonsbedden) en een suite voor maar liefst acht personen.
De cabaña’s zijn onderverdeeld in tweepersoons bungalows en familiebungalows. In de familiebungalows kunnen maximaal vier personen slapen.

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Wifi in de lobby
  • Heel authentieke en fotogenieke bar
  • Massage op de kamers

  • Bootverhuur in de nabije omgeving
  • Biljart
  • Roomservice
  • Wasservice
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën