Manizales, Finca La Romelia

Colombia

Een paradijsje op aarde. We zijn een beetje jaloers op de mensen die hier wonen. Alleen het oneindige uitzicht op de bergen al! Finca Romelia is een huis met een enorm stuk grond eromheen. Nog nooit zagen we zoveel vogels in zo’n korte tijd en de eigenaar heeft een enorme orchideeëncollectie.

Locatie

Het hotel ligt afgelegen. Het is ongeveer twintig minuten rijden vanaf de stad Manizales. De stad zelf heeft voor toeristen niet veel te bieden, maar de omgeving is de moeite waard! Er zijn enkele landgoederen waar u kunt verblijven. Onverwachts slaat u af naar Finca Romelia. Over een zandpad dat alleen met een fourwheeldrive begaanbaar is, rijdt u naar de finca. Een finca is een herenboerderij. Lopen is ook een optie, de eigenaar brengt de bagage dan voor u. Als u zelf geen fourwheeldrive heeft, kan de eigenaar u ook bij de toegangspoort halen. Maar loop niet meteen door, meteen bij de ingang zijn al zoveel vogels te zien. Als u niet voor luxe gaat, maar vogels wilt spotten, rust zoekt en wandelingen wilt maken dan is Finca Romelia een ideale locatie. Bovendien ziet u hier de grootste orchideeënverzameling van Colombia. Wandel door de tuin en blijf u verbazen over de fruitbomen, het bamboe, de bloemen, tropische planten en bomen.
Er zijn geen restaurants of winkels in de wijde omtrek. Dit is voor natuurliefhebbers, ornithologen en rustzoekers.

Accommodatie

Er zijn slechts drie kamers. De kamers delen een douche en toilet. U heeft niet zoveel privacy, want de familie zelf woont hier ook. Maar wat een lieve mensen! En de heer des huizes is zo gepassioneerd over zijn orchideeën. De kamers zijn ingericht met antieke meubels, veel is familiebezit. De vader van de eigenaresse spaarde historisch aardewerk en er staan potten van 1000 jaar oud. Op de vloer liggen plavuizen. De kamers hebben grote ramen, zonder glas zodat het binnen koel en licht is. Er is ook een mobiele ventilator. U verblijft op de Finca Romelia op basis van volpension.

Voorzieningen
  • Maaltijden zijn inbegrepen.
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën