Cartagena, Casa Villa Colonial

Colombia

Op straat heerst er  een rommelige drukte: verkopers, bars, toeterende taxi’s, fotograferende toeristen… Dit alles laat u achter u zodra u de glazen deur van Casa Vieja Colonial binnenstapt. De oude gevel en de lounge ogen historisch, de kamers zijn eenvoudig maar doelmatig.

Locatie

Aan een drukke straat, een stukje buiten de ommuurde stad. Er zijn heel veel restaurants en kleine winkels in de omgeving. Eén van de bekendste straten om te eten, San Andrés, ligt om de hoek. Het is er gezellig druk en in het hotel heeft u dankzij de goede isolatie geen geluidsoverlast. Restaurants zijn er in alle soorten en maten; welke kant u ook oploopt vanuit het hotel. Of u nu een arepa met al dan niet vegetarische vulling wilt eten voor nog geen drie Euro of een Colombiaanse variant van fish & chips of liever geniet van een uitgebreidere maaltijd op een dakterras met live-muziek: het is in de buurt. Ook uitgaansgelegenheden treft u in de nabije omgeving aan. In ongeveer een kwartier loopt u naar de oude, ommuurde binnenstad. Het Castillo San Felipe is ook te voet bereikbaar. De wijk waarin Casa Vieja Colonial ligt, heet Getsemaní.

Accommodatie

De kamers zijn vrij klein en simpel maar doelmatig ingericht. Maar u zult haast geen tijd hebben om in uw kamer te zijn, dus voor de meeste reizigers voldoet dit prima. Op de begane grond en de eerste etage bevinden zich dertien kamers. Sommigen hebben een raam dat op de patio uitkijkt. Alle kamers beschikken over een televisie, airconditioning, een ventilator en een haardroger. De badkamer heeft een douche met koud water.

Er zijn zowel tweepersoonskamers als familiekamers met een tweepersoonsbed en twee eenpersoonsbedden. Het meubilair is eenvoudig. Een beetje jaren ’70 stijl met een wit bed, witte kasten, een wit nachtkastje, een passpiegel en een commode. Op de vloer ligt laminaat.

Voorzieningen
  • Ontbijtrestaurant
  • Klein zwembad
  • Wifi
  • Businesscenter
  • Boekenruil
  • Grote koelkast met drankjes bij de receptie
  • Spa met massages op de kamer
  • Wasservice
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën