Caño Cristales, La Manigua Lodge

Colombia

Eenvoudige houten hutten in de natuur nabij Caño Cristales. Leuk en opvallend detail: de netten bij de veranda waarin u kunt schommelen. U hangt heerlijk ontspannen met niets anders dan de natuur onder u. Bij de faciliteiten noemt het hotel schone lucht, het helemaal weg zijn van de bewoonde wereld zijn en dierengeluiden.

Locatie

De locatie van deze lodge is ideaal: slechts tien minuten varen vanaf de entree van het National Reserve Caño Cristales. De lodge ligt nabij de Guayabero rivier. U vliegt naar La Macarena. Vanaf daar regelen we een transfer naar de rivier. De boot ligt klaar om het volgende deel van de reis naar de lodge af te leggen. Kijk tijdens de boottocht goed rond of u de eerste dieren al spot. Er leven onder andere schildpadden, apen en natuurlijk tropische vogels. De boottrip duurt ongeveer een kwartier, maar dan bent u er nog niet! Met een fourwheeldrive jeep rijdt u een half uur door de jungle. En tot slot loopt u nog een half uur. Hoezo weg van de bewoonde wereld! Hier bent u echt in de middle of nowhere, bij de mooiste rivier van de wereld, Caño Cristales. Het enige geluid dat u hoort zijn de vogels.

Accommodatie

Een iconische plek waar u zich één voelt met de natuur. Een vlonderpad voert u naar uw hut met veel privacy. Ze zijn compleet omgeven door jungle. De inrichting van de hutten is basic. Boven de bedden hangt een klamboe. Iedere kamer beschikt over een eigen badkamer. Er is zonne-energie. Er zijn mogelijkheden om batterijen op te laden.
In totaal zijn er vijf kamers.


Kamertypes:

  • Bungalow met terras met tuinmeubilair en soort hangmat. Er staat een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed.
  • La Sagüina, vernoemd naar een apensoort dat geregeld de lodge met een bezoekje verblijdt. Er kunnen maximaal vijf personen slapen. Er zijn drie eenpersoonsbedden en een tweepersoonsbed. Boven de bedden hangen individuele klamboes. Er is bedlinnen, er zijn handdoeken en er ligt een deken voor het geval u het ’s nachts koud krijgt. Rondom de hut is een veranda met tuinmeubilair en een net als hangmat.

 

Ondanks dat het toerisme hier nog in de kinderschoenen staat, hebben ze bij La Manigua al begrepen hoe belangrijk duurzaamheid is. Een deel van de opbrengsten van het hotel wordt in lokale natuurprojecten gestopt. Herbebossing staat hoog op de agenda.
Het is moeilijk om sterren toe te kennen aan een accommodatie zoals de Manigua Lodge. De kamers zijn eenvoudig, er zijn nauwelijks faciliteiten. Toch noemen veel gasten hun verblijf in de Lodge het hoogtepunt van hun reis. De lodge past bij de omgeving. Luxe vindt u er niet, wel een geweldige ervaring.

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Terras
  • Wasservice

Er is GEEN internet.

Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën